Az óriási siker után máris jön a következő Forma-1 Kiállítás, ujjonghatnak a magyar rajongók!

auto-prix Horizontal
A picture taken on March 23, 2023 shows Monegasque driver Charles Leclerc (foreground) suit and helmet displayed at the 'Past, present and future of Formula 1' exhibition at the Ifema exhibition centre in Madrid. (Photo by Pierre-Philippe Marcou / AFP)
Vágólapra másolva!
Az óriási sikernek köszönhetően a Forma-1 és az F1 Exhibition nevű szervezet kedden este bejelentette, hogy 2024. február 2-án Bécsben máris megnyílik az újabb kiállítás.

A METAStadt nevű kiállítási területen sorra kerülő esemény a tavasz végéig 3000 négyzetméteren várja a látogatókat, áll az F1 honlapján megjelent hírben.

A Forma-1 rajongói, ahogy idén Madridban, úgy jövőre az osztrák fővárosban találkozhatnak a sportág történetét bemutató, Volt egyszer egy Forma-1 nevet viselő szekcióval, ahol a szervezők szerint korábban még soha, sehol nem látott fényképek segítségével tehetnek majd utazást az F1 elmúlt közel hetven évében.

A Pilóták és párbajok szekcióban a legnagyobb legendák, és persze a legnagyobb rivalizálások kerülnek fókuszba, míg Dizájn forradalom rész az F1 technikai, technológiai fejlődésébe enged bepillantást.

A DesignLab egy Forma-1-es csapat gyárába "ad belépőt", míg a Túlélés szekcióban többek között látható lesz Romain Grosjeannak a 2020-as Bahreini Nagydíjon kiégett Haas versenyautója, ami az F1 elmúlt éveinek egyik legdrámaibb balesetét hivatott feleleveníteni, illetve bemutatni, hogy a fejlesztések, hogy mentették meg a pilóta életét.

Zárásként pedig a Pit Wall szekció várja majd a rajongókat, ahol a versenymérnökök és a csapatfőnökök szemszögéből láthatják a Forma-1 történetének legemlékezetesebb pillanatait.

A madridi F1 Exhibition spanyolország leglátogatottabb időszakos kiállítása volt 2023-ban, és Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója biztos benne, hogy a bécsi esemény is hasonlóan sikeres lesz. A jegyárusítás október 23-án 10 órakor kezdőik azok számára, akik addig regisztrálnak az oeticket.com oldalon. A teljes körű értékesítés két nappal később, október 25-én indul.