Nincs most boldogabb ember Mexikóban Daniel Ricciardónál

F1 Grand Prix of Mexico - Practice NurPhoto otorsport Practice F1 Grand Prix Grand Prix Formula One Vertical F1
Yuki Tsunoda (l) and Daniel Ricciardo (r), drivers of the AlphaTauri team, prior to the first practice of the Mexico City Grand Prix at the Autodromo Hnos. Rodriguez. (Photo by Gerardo Vieyra/NurPhoto) (Photo by Gerardo Vieyra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Mexikói Nagydíj időmérőjén csak egyik meglepetés volt a Ferrari kettős győzelme, legalább ugyanekkorát szólt, hogy Daniel Ricciardo, az Alpha Tauri ausztrál versenyzője végzett a negyedik helyen.

A kéztörése miatt öt futamot kihagyó közönségkedvenc a múlt heti Amerikai Nagydíj után rendkívül csalódott volt, mert Austinban a sprintfutamra kitalált, de szörnyen elhibázott beállításokkal kellett versenyeznie, miközben érezte, hogy benne és az autóban is sokkal több volt.

Volt pár dolog a beállításnál, amiről tudtuk, hogy ezen a hétvégén kipróbálhatjuk, mert hagyományos hétvégéről van szó. Pár dolog, amit határozottan ki akartam próbálni, mert hittem benne" - idézi az M4 Sport Ricciardót, aki teljes meggyőződéssel vallja, hogy kezdettől fogva tudta, nem az lesz a kérdés, hogy bejut-e a Q3-ba, hanem az, hogy mennyire tud elől végezni.

De a 4. hely még őt is meglepte, arról nem is szólva, hogy mindössze két tizeddel marad el a pole-t megszerző ferraris Charles Leclerc-től.

Cunoda Juki és a boldogságtól ordítani tudó Daniel Ricciardo (jobbra) Forrás: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra/NurPhoto/Gerardo Vieyra

Igazán ott vagyunk, és ki tudja, mit jelent ez a vasárnap szempontjából. Nem gondolnám, hogy a mai csak mázli volt. Igazán erősnek éreztem a tempót."

Elmondta, sérült kezével bokszmeccset ugyan még nem vállalna, és egy-két kanyarban a kerékvetőre ráhajtva érezte, hogy még nincs tökéletes állapotban, de a vezetésben már egyáltalán nem zavarja.

Ricciardo fülig érő szájjal nyilatkozott a Forma-1 hivatalos közösségi médiás felületének is, ahol azt mondta, olyan boldog, hogy legszívesebben letépnél magáról a pólóját.