Vágólapra másolva!
Az Aston Martin F1-es csapata remekül kezdte az idei szezont, azonban az utóbbi időben látványosan visszaesett a brit istálló teljesítménye. A spanyol sajtó szerint az FIA szabályozása állhat a jelenség mögött.

A spanyol motorpasion elemzése szerint az FIA betiltott valamit, ami korábban segítette Fernando Alonsóékat, mert a csapat visszaesése nagyon látványos.

A lap megállapításai alapján Lance Stroll tempója a szezon elején 2-3 másodperccel volt gyorsabb a tavalyi önmagához képest,

viszont a Magyar Nagydíjtól kezdve a kanadai versenyző már az 1 másodperces javulást sem tudta átlépni, sőt, Monzában már lassabb volt a 2022-es tempójánál.

Fernando Alonsóék teljesítménye visszaesett a remek idénykezdet óta Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A motorsport.com értesülései szerint az FIA hajlékony szárnyakkal kapcsolatos direktívája az Aston Martinra volt a legjelentősebb hatással, míg ezt a döntést a Mercedes kifejezetten támogatta. A spanyol lap arra emlékeztet, hogy nem ez lenne az első hasonló eset, ugyanis 2019-ben a Ferrari motorjának teljesítménye esett vissza, miután az FIA "titkos" megállapodást kötött az egyik csapattal.