Lázadásra biztatja a versenyzőket a korábbi F1-es világbajnok

NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix - Practice GettyImageRank2 motorsport mmsnascar Horizontal SPORT
AUSTIN, TEXAS - MARCH 24: Jenson Button, driver of the #15 Mobil 1 Ford, looks on in the garage area during practice for the NASCAR Cup Series EchoPark Automotive Grand Prix at Circuit of The Americas on March 24, 2023 in Austin, Texas. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Katari Nagydíj fizikailag elképesztő próbatételt jelentett a legtöbb versenyző számára, a rekkenő hőségben megrendezett futam során többen is rosszul lettek. A korábbi F1-es világbajnok Jenson Button szerint a pilótáknak ki kell állniuk az érdekeikért, ha változást szeretnének a helyzet megoldásával kapcsolatban a jövőben.

A döbbenetes hőség és pára a pilóták fizikai tűrőképességének határát feszegette az idei Katari Nagydíj idején. Logan Sargeantnek hőguta miatt ki kellett állnia a versenyből, Esteban Ocon belehányt a sisakjába, Lance Stroll pedig elmondása szerint többször is elájult pillanatokra.

"Én a múltban számos nagyon meleg versenyen vettem részt, de szerintem a legnagyobb probléma, hogy olyan magas G-erő (nehézségi gyorsulás) hatott a testükre oldalról, olyan sokáig,

hogy az ember egyszerűen nem tud lélegezni, nem jut el az oxigén a vérbe, ez a legnagyobb probléma" -

mondta a 2009-ben Forma-1-es világbajnok Jenson Button, aki szerint ez ellen nem lehet védekezni, hiszen klímát furcsa lenne beszerelni nyílt versenyautókba.

Jenson Button szerint a pilótáknak fel kell szólalniuk, ha változást akarnak Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

A motorsport.com megírta, hogy a 43 éves egykori pilóta szerint a versenyzőknek ki kell állniuk magukért, különben semmi sem fog változni ezzel a kellemetlen helyzettel kapcsolatban.

Ekkor már veszélyes a dolog, szóval éreztem már, hogy milyen borzasztó lehet" - árulta el Button.