Leclerc: Ne fújoljanak, nem direkt csináltam

auto-prix Horizontal
Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (R) crashes with Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc at the start of the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 29, 2023. (Photo by CLAUDIO CRUZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen hihetetlen rekordot döntve, idei 16. futamgyőzelmét aratva nyerte a Mexikói Nagydíjat Lewis Hamilton és Charles Leclerc előtt. Mutatjuk, mit mondtak a pilóták a leintés után.

"Sajnos Checo (Sergio Pérez) kiesett az első körben, de a szurkolók maradtak, akik hihetetlen hangulatot teremtettek. Nagyon jó szezont futunk, jó volt az autó. Próbáltunk más stratégiát választani a többiekhez képest, de a piros zászló közbe szólt, nem tudtuk megmutatni" - mondta Verstappen.

"Nagyon szeretek Mexikóba jönni fantasztikus a hangulat. Frissnek érzem magam, keményen kellett nyomni, de jó eredmény a hatodik helyről indulva a második hely. Büszke vagyok a csapatra, jó munkát végeztünk, kitartott az abroncs, de a végén óvatosan kellett vezetnem" - mondta Lewis Hamilton.

Sergio Perez repül, miután összeakadt Charles Leclerc-rel Forrás: AFP/Claudio Cruz

"Sok a fújolás, de nem tudtam hova menni. A rajtnál ott volt a két Red Bull és összeértünk. Nem tudtam hova menni, az én autóm is megsérült, Checo pedig nem tudott tovább menni. Ilyen az élet, nem tudtam mit csinálni, nem direkt volt. A piros zászló után újabb rajt következett, Lewis nagyon gyors volt, jobbak voltak a többiek az élen" - mondta Leclerc.