71 éves rekordot dönthet meg Max Verstappen

F1 Grand Prix of Mexico NurPhoto Motorsport Mexico Grand Prix Mexico City Grand Prix 2023 Horizontal RACE
Max Verstappen, Red Bull driver, winner of the Mexico City Grand Prix at the Autodromo Hnos, in Mexico City, Mexico, on October 29, 2023. (Photo by Gerardo Vieyra/NurPhoto) (Photo by Gerardo Vieyra / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A már háromszoros világbajnok Max Verstappen sorra dönti a Forma-1 rekordjait, és minden bizonnyal még egyet, a talán légrégebb óta fennálló mellé is a saját nevét írja be a szezon végére.

Mexikói győzelmével a holland az idei szezonban a 16. sikerét aratta, amivel átírta saját korábbi 15-ös rekordját. Egyúttal megszerezte az 51. Nagydíj-győzelmét, amivel pedig beérte a franciák négyszeres világbajnokát, a legendás Alain Prostot.

De az idénynek még nincs vége, azaz az van még mód rekordot dönteni! Ha a következő három futamból csak egyet is megnyer, az azt jelenti, hogy a 22 futamos idény versenyeinek több mint háromegyedén diadalmaskodott, ami még soha senkinek nem sikerült az F1 történetében.

A rekordot Alberto Ascari tartja az F1 hőskorából: az olasz versenyző 1952-ben a nyolcból hat futamot megnyert, ami 75 százalékos mutató, és természetesen világbajnoki cím lett a jutalma. A vb-cím már Verstappennek is megvan, és, ha egy majdnem háromszor annyi futamot felvonultató idényben megdönti Ascari rekordját is, akkor már végképp beírja magát az Forma-1 történelmébe. 19 futam után még az olaszon is túltesz, hiszen a 16 győzelem 84,2 százalékt jelent. Az sem lenne meglepő, ha még ezen is tovább tudna javítani.