Pérez dühös szurkolói miatt testőröket fogadtak Verstappen mellé

Forma-1, Amerikai Nagydíj 2023, Max Verstappen, Sergio Pérez
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing look on in the Paddock prior to the Sprint Shootout ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–1-es Red Bull csapat a Mexikói Nagydíj előtt testőröket fogadott a háromszoros világbajnok Max Verstappen mellé, akit a legutóbbi austini futamon hangosan pfujoltak a mexikói szurkolók, akik Sergio Pérez sikeréért szorítottak.

A Red Bull mexikói pilótájának rendkívül fontos a hazai verseny, amelyre különleges sisakfestéssel készült, amelyen a "soha ne add fel" felirat is megtalálható.

– mondta Pérez, aki hangsúlyozta, hogy azt szeretné, hogy a mexikói szurkolók ne csak őt, hanem az Red Bull csapatot támogassák.

Sergio Péreznek rendkívül fontos a Mexikói Nagydíj Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Pérez nyilatkozatára azért is volt szükség, mert a mexikói pilóta szurkolói az Amerikai Nagydíj végén hangosan pfujolták Max Verstappent, a győztes tiszteletére lejátszott holland himnusz alatt pedig folyamatosan a "Checo-Checo” skandálás hallatszott.

A két pilóta állítólag amúgy sem szívleli egymást, aminek a fő oka, hogy az előző szezonban a Sao Pauló-i Nagydíj végén Verstappen a Red Bull egyértelmű utasítása ellenére nem engedte el Pérezt, miközben a holland már bebiztosította világbajnoki címét, addig csapattársa harcolt a második helyért Charles Leclerc-rel.

Az idei szezonban aztán Pérez gyengébb teljesítménye miatt folyamatosan jöttek az összeesküvés elméletek a mexikói pilóta lecseréléséről, ezek után pedig csak olaj volt a tűzre, amikor Helmut Marko, a Red Bull Motorsport tanácsadója egy interjújában beszélt arról, hogy Pérez miért nem tudja tartani a lépést Verstappennel. Marko szerint ebben szerepet játszik Pérez nemzetisége is, ám az osztrák szakember helytelenül "dél-amerikainak" nevezte a mexikóit, ami nagy felháborodást keltett, mivel az ország hivatalosan Észak-Amerikában van.

Pérez egyelőre nem tudja felvenni a versenyt Verstappennel Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Az utóbbi hónapok történései miatt Mexikóban nem várják tárt karokkal Max Verstappen, akit a közösségi médiában is folyamatosan támadnak és fenyegetnek, ezért a Red Bull a Mexikói Nagydíj hétvégéjére testőröket fogadott a háromszoros világbajnok mellé.

Max valójában nem akarja ezt, és nyugodt. Mi viszont felelősséggel tartozunk érte. Ezért szeretnénk biztosra menni”

– erősítette meg Helmut Marko az F1-Insidernek.

Hogy ilyen helyzet alakult ki Pérez hazájában, abban a versenyző köreibe tartozóknak is van szerepük. Az M4 Sport azt írja, hogy Pérez édesapja, Antonio Pérez Garibay a közelmúltban több interjúban is arról beszélt, hogy fia nem kap azonos bánásmódot a Red Bulltól, hogy csak másodhegedűsként kezelik, eleve annak szerződtették, és ez áll az idei hullámvölgyének hátterében.