Vágólapra másolva!
Sergio Pérez pályafutása egész évben komoly kérdéseket vet fel, és a folytatás a Red Bulllal nagyobb veszélyben van, mint valaha. A Mexikói Nagydíj első kanyarjában ütközött a hazai versenyző Charles Leclercel, ami után fel is kellett adnia a versenyt.

Martin Brundle korábbi F1-es versenyző, aki a Sky szakértőjeként dolgozik, elmondta, két komoly hibát is vétett a mexikói.

Pérez 30 másodperc alatt vált hőssé, amikor az ötödik helyről indulva az első kanyarban az első helyért csatázott, majd ennél még gyorsabban vált negatív hőssé, amikor ütközött a Ferrarival és ki kellett állnia.

Sergio Péreznek rendkívül fontos lett volna a Mexikói Nagydíj Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

"Komoly nyomást helyezett Pérezre a hazai közönség elvárása, miközben abból így is volt rajta elég. Pérez mindent jól csinált az első kanyarig. Remekül rajtolt, kihasználta a szélárnyékot, és remekül találta meg a helyet a baloldalon. Egyfelől a saját maga remek rajtjának lett az áldozata, mert a jó döntéseinek köszönhetően találta magát Leclerc és Verstappen mellett" - mondta Brundle, aki szerint Pérez két hibát is elkövetett, mielőtt ütközött Leclercel.

"Pérez arra számított, hogy a Ferrari a két Red Bull között majd hamarabb fékez, és ugyanezt gondolta Verstappenről is, aki a porosabb, belső íven volt. Ha ez így lett volna, akkor vehette volna szűkebben a kanyart a mexikói. Végül senki sem fékezett hamarabb, így tartották az irányt.

Sergio legnagyobb hibája az volt, hogy túl szűken és túl hamar kanyarodott. Sokkal szélesebben kellett volna vennie a kanyart, miután Leclercnek Verstappen miatt alig volt helye, így Pérez és Leclerc kerekei összeértek, Pérez az égbe repült és feladta a versenyt. A mexikóinak, a csapatának és a támogatóinak, valamint a hazai szurkolóknak erre volt most a legkevésbé szüksége" - tette hozzá Brundle.