Vágólapra másolva!
Mint ismert, az Andretti Global istálló egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy 11. csapatként csatlakozhasson a Forma-1-es sorozathoz, miután októrber megfelelt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kritériumainak. Az Andretti Autosport pilótája, az IndyCarban versenyző Kyle Kirkwood pedig máris jelezte, hogy szívesen csatlakozna Andretti Forma-1-es csapatához is.

Kirkwood az A.J. Foyt Enterprises színeiben debütált az IndyCar Series-ben, jelenleg pedig az Andretti Autosport színeiben versenyez a sorozatban. A 25 éves versenyzőnek sikeres volt az első éve Andretti csapatánál, hiszen Long Beachen és Nashville-ben is győzelmet aratott.

Kyle Kirkwood szívesen próbára tenné magát a Forma-1-ben Forrás: Getty Images via AFP/Chris Graythen

A csapattulajdonos Michael Andretti már régóta hangoztatja, hogy amerikai pilótával képzeli el a Forma-1-es csapatát, Kirkwood pedig reméli, hogy őt is figyelembe veszik majd, ha arra kerül a sor.

Remélem, hogy megfontolná, de jelenleg rendkívül boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel. Szeretek az Egyesült Államokban lenni. Szeretek Floridába járni, és szeretem a szabadidőt, amit az IndyCarb biztosít a Forma-1-hez képest.

Szeretem, hogy az IndyCarban minimálisan kell csak utazni” – mondta Kyle Kirkwood az Autosportnak, és hangsúlyozta azt is, hogy elég extrém váltás lenne az IndyCarból az Forma-1-be szerződni.

Kirkwood elmondta, hogy rajong az Forma-1-ért, és elárulta, hogy nehezen tudná visszautasítani annak a lehetőségét, hogy a száguldó cirkusz tagja lehessen.

Kyle Kirkwood remekül szerepel az IndyCarban Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

„Kisgyerekként mindenki az F1-ről álmodozik, különösen itt Floridában, ahol rengeteg európai és dél-amerikai gyerek gokartozik. Nehéz lenne nemet mondani egy ajánlatra.

Gyerekként én is gokartoztam, és felnéztem az F1-es srácokra. Emlékszem, amikor nagyon fiatal voltam, arra gondoltam, hogy ha vezethetnék egy F1-es autót, az teljessé tenné az életemet”

– tette hozzá Kirkwood, aki hangsúlyozta azt is, hogy imád az IndyCarban versenyezni, mert rendkívül kiélezettek a csaták, a pilóták között pedig van valami megfoghatatlan bajtársiasság.