Egy 13 éves gyerektől is kínos lenne az, amit a Red Bull pilótája csinált

Sergio Pérez, Charles Leclerc, Forma-1, Las Vegas-i Nagydíj
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 19: Sergio Perez of Oracle Red Bull Racing F1 team (11) and Charles Leclerc of Scuderia Ferrari F1 team (16) compete during F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit in Las Vegas, Nevada, United States on November 19, 2023. Tayfun Coskun / Anadolu (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i Nagydíj utolsó körében bukta el a második helyét Sergio Pérez, miután a figyelmetlenségét kihasználva meg tudta őt előzni Charles Leclerc. A Le Mans-i 24 órás autóverseny korábbi kategóriagyőztese, Richard Bradley elmondta a véleményét Pérez hibájáról.

Pérez mindössze a 11. helyről rajtolhatott el Las Vegasban, de a jó első körök és a számára remekül időzített biztonsági autós fázis miatt végül a győzelemre is volt egy ideig esélye. Ezt ugyan a csapattársa, Max Verstappen viszonylag hamar meghiúsította, de a Red Bull mexikói pilótájának a második hely így is meg lehetett volna. Az utolsó körben azonban

a ferraris Charles Leclerc kihasználta az utolsó lehetőségét,

és a belső ívet szabadon hagyó és a támadásra nem számító Pérez mellett bebújt, és meg tudta őt előzni a monacói. A Red Bull-pilóta hasonló körülmények után bukta el a dobogót a legutóbbi, Sao Pauló-i Nagydíjon Fernando Alonsóval szemben.

Richard Bradley véleménye

Az On Track GP podcast legújabb adásában a brit pilóta, Richard Bradley is elmondta a véleményét az incidensről – a 2015-ben Le Mans-i kategóriagyőztes versenyző szerint nagyon amatőr hibát követett el a mexikói.

„„Amikor gokartoztam, édesapám az összes versenyemet rögzítette kamerával, hogy visszanézhessük őket. Volt egy versenyem 13 évesen, amikor nagyon hülye voltam: vezettem, de később öt gokart ment el mellettem. Tudtam, hogy hibáztam, amiért nem védekeztem. Éppen úgy, mint Pérez az utolsó körben – mondta Bradley. –

Őszintén szólva, szerencséje van, amiért már megszerezte a második helyet a bajnokságban, különben számomra ez lett volna az utolsó szög a koporsóban, mert ez azt mutatja, hogy az önbizalma teljesen eltűnt."

Ahogy Bradley is említette, Sergio Pérez ugyan a harmadik pozícióval is bebiztosította az összetettbeli második helyét, az elmúlt hónapokban ért rengeteg kritika után a vegasi hiba sem segített a szurkolók meggyőzésében, hogy a Red Bullnál van a helye. A Forma–1-es szezon a hétvégén az Abu-dzabi Nagydíjjal zárul.