Vágólapra másolva!
Német sajtóhírek szerint a Forma-1 vezetői arról tájékoztatták a csapatokat, hogy milyen helyszíneken kerül sor sprintfutamokra a 2024-es szezonban.

Nem változik a sprinthétvégék száma 2024-ben

A jövő évi versenynaptár részleteit már tudatták a csapatokkal az F1 vezetői, arról viszont korábban még nem esett szó, hol rendeznek sprintfutamokat a soron következő idényben. A német Auto Motor und Sport információi szerint a csapatok már a birtokában vannak ezeknek a részleteknek, melyek szerint 2024-ben is hat sprint lesz, ám két esetben változásra kell számítani.

Jövőre is hat sprinthétvége lesz az F1-ben Forrás: NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto/Alessio Morgese

Az idei évhez hasonlóan jövőre Ausztriában, az Egyesült Államokban (Austinban), Brazíliában és Katarban is sor kerül sprinthétvégére, ám két új helyszín is csatlakozik a korábbiakhoz, a régiek közül pedig kettő kiszorul.

Két új helyszínnel bővül a felhozatal

Amerikában lesz még egy sprinthétvége, amelyre Miamiban kerül sor, a másik "újonc" pedig a királykategória mezőnyét 2019 óta először fogadó Kína lesz, így ennek köszönhetően Azerbajdzsán és Belgium szorul ki a versenynaptárból a sprintfutamok szempontjából.

Miamiban is rendeznek sprintfutamot jövőre Forrás: AFP/Angela Weiss

A versenytípus ellen többen is fellázadtak, Max Verstappen szerint egyenesen el kellene törölni a sprintfutamokat, amelyek formátumán szinte biztosan változtatni fognak jövőre. Az m4sport.hu megírta, hogy a pénteki időmérő a sprintverseny rajtrácsáról dönt, amit szombat délelőtt rendeznek, majd szombat délután a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjét meghatározó kvalifikációt bonyolítják le.