Sebastian Vettelnek is köszönetet mondott a Forma-1-es csapat a sikeres szezon után

Forma-1, Sebastian Vettel, Mexikóvárosi Nagydíj 2022, csütörtök
Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team's German driver Sebastian Vettel gestures before a press conference at the Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico City on October 27, 2022, ahead of the Formula One Mexico Grand Prix. (Photo by ALFREDO ESTRELLA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Sebastian Vettelnek is köszönetet mondott, amiért ilyen jól sikerült a 2023-as F1-es autó fejlesztése, hiszen nyolc dobogós helyet is szerzett az istálló.

Sebastian Vettel is köszönetet érdemel az Aston Martin egyik igazgatója, Tom McCullough szerint. A ma már visszavonult német pilóta 2021-ben lett az Aston Martin versenyzője, az Azeri Nagydíjon dobogóra is állhatott, majd az utolsó szezonjában a konstruktőri versenyben a hetedik lett az Aston Martin.

Sebastian Vettel az Aston Martinnál fejezte be Forma-1-es pályafutását Forrás: AFP/Alfredo Estrella

Vettel távozása után érkezett Fernando Alonso, akivel még előrébb lépett a csapat, amely 2023-ban hat dobogós helyet szerzett a spanyollal az első nyolc futamon. Az Aston Martin a szezon második felére kicsit visszaesett, de így is szerzett két újabb dobogós helyet, és az ötödik lett a konstruktőri pontversenyben.

„Amikor hozzánk jött, két csapattal is világbajnoki címet szerzett, nagyon fontos volt a megszerzése. Apró részletekre hívta fel a figyelmet és fáradhatatlanul dolgozott. Sokszor mondjuk, hogy a versenyző a legjobb, leghatásosabb szenzor az autóban, ők tudják a legtöbbet hozzátenni a tesztelések során. Nem kapott túl jó autót a két éve során, de így is sokat fejlődtünk" – mondta McCullough, aki hozzátette, sajnálja, hogy az idei sikerekből már nem vehette ki a részét, és köszönetet mondott a sikerekben játszott szerepéért.