Összevissza beszélnek a Ferrarinál az újabb döbbenetes hiba után

auto-prix Horizontal
Marshalls push the car of Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc out of the track after crashing at the start of the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 5, 2023. (Photo by DOUGLAS MAGNO / AFP)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc a második helyről indulhatott volna el a Forma–1-es Sao Pauló-i Nagydíjon, ám a felvezető körön egy műszaki hibának köszönhetően kicsúszott és a falnak ütközött az autója. A monacói pilóta megszólalt az eset után.

Még a kocsiban ülve a balszerencséjét emelte ki Leclerc, amiért el sem indulhatott a versenyen, és akkor a hidraulikát nevezte meg a kiesése okának. A helyszíni riportereknek azonban már elmondta, a hidraulika csak részben volt a probléma forrása, majd arról beszélt, hogy valójában nem is az, hanem más történt a háttérben.

„A hatos kanyarban még minden rendben volt, aztán lényegében elvesztettem a kormányzást, mert

Ráadásul a motor biztonsági okból leállt, ez blokkolta a hátsó kerekeimet, amitől megpördültem" – nyilatkozta a monacói pilóta.

Leclerc csapattársa, Carlos Sainz Ferrarijában is elromlott a hidraulika a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjén, de a monacói szerint vele nem ez történt.

„Nem merültem el a részletekben a fiúkkal, de

Elégedett voltam az autóval, és a beállításokat egyébként is változtatjuk hétvégéről hétvégére. Tudom, hogy ő elégedetlen volt valamivel, de nálam eddig minden rendben volt – mondta Leclerc. – Nem tudom már, hogy mit tegyek.

Sok verseny volt, amin úgy éreztem, jó vagyok, de valamiért mégsem jött a várt eredmény vasárnap. Ez is egy ilyen volt."

Leclerc hátránya az összetett 7. helyén 22 pont Sainzhoz képest, míg a Ferrari 20 pontos lemaradásban várhatja az utolsó két hétvégét a Mercedesszel szembeni párharcot illetően a konstruktőrök között.