A Brazil Nagydíj sajtóvisszhangja: horrorshow, puskagolyó és a táncoló Alonso

auto-prix Horizontal
Third place Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso celebrates on the podium after the Formula One Brazil Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace racetrack, also known as Interlagos, in Sao Paulo, Brazil, on November 5, 2023. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sajtó az Interlagosban is magabiztosan győztes Max Verstappent és az utolsó pillanatban előző Fernando Alonsót méltatta a Forma-1-es Brazil Nagydíj másnapján.

Nagy-Britannia:
---------------
The Sun:
"Horrorshow - Hamilton és Russell egy rémálmot élt át a Brazil Nagydíjon, Verstappen győzelme letörölte a mosolyt a Mercedes arcáról."

Daily Mail:
"Lando Norris győzelmi reményei a sprintfutamban egy pillanat alatt semmivé váltak. A brit pilóta Brazíliában az élről kezdhetett szombaton, de "Tudod ki" már az első kanyarban megelőzte. Tehát Verstappen nyert, a golyót nem lehet eltéríteni útjából."

Spanyolország:
--------------
Marca:
"Alonso úgy táncolt, mint 2005-ben Imolában"

As:
"Varázslatos, higgadt és precíz: Alonso feledhetetlen manővert mutatott be, amikor megelőzte Pérezt. Az Alonsismus visszahozta a lelkesedést az Aston Martin számára. A nehéz ősz Brazíliában véget ért."

Olaszország:
------------
Corriere della Sera:
"Charles (Leclerc) autója meghibásodott Interlagosban, mielőtt elindulhatott volna. Russell kiszállt, szuper Alonso pedig leelőzte Pérezt."

Tuttosport:
"Verstappen Brazíliában is győzött. A háromszoros világbajnok verhetetlennek bizonyult egy olyan hétvégén, amely az egyik legrosszabb volt a Vörösök (Ferrari) számára."

Franciaország:
--------------
L'Équipe:
"Verstappen folytatta menetelését az álomszezonban."

Ausztria:
---------
Kronen Zeitung:
"Verstappen magabiztosan nyert a káoszos rajt után."

Kurier:
"Verstappen diadalmaskodott Brazíliában, Alonso parádés huszárvágása."

Svájc:
------
Blick:
"Az Alfa-Sauber csapata elfelejtheti a Brazil Nagydíjat. Ugyanez vonatkozik a Ferrarira, Charles Leclerc már a rajt előtt kiesett. A győztes? Természetesen Max Verstappen."