Az F1-es pilóta kiborult: a zsúfolt versenynaptár miatt lett beteg

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, vasárnap, Esteban Ocon, George Russell
Alpine's French driver Esteban Ocon and Mercedes' British driver George Russell attend the drivers' presentation prior to the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 30, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Alpine pilótája, Esteban Ocon úgy érzi, hogy a láz, amivel küzd, összefüggésben van azzal, amilyen terhelést a Forma-1 zsúfolt versenynaptára a pilótákra ró.

Hatalmas a terhelés a versenyzőkön

A Forma-1-es Las Vegas-i és Abu Dzabi Nagydíjak egymás után hatalmas terhelést jelent számukra a két helyszín közötti 12 órás időeltolódás miatt. Ezt külön felerősítette, hogy a vegasi verseny éjjel volt helyi idő szerint.

Esteban Ocon (balra) nem túlságosan boldog Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

A Motorsport beszámolója szerint Ocon Abu-Dzabiba már betegen érkezett és a csütörtöki médianapot ki is hagyta.

A szombati időmérő után elmondta, továbbra is érzi ennek hatását és szerinte ez a fura versenykombináció, valamint a szezon hossza miatt betegedett le.

Esteban Ocon szerint embertelen mennyiségű futam van

„Nem tudom, hogy ez Vegas miatt volt-e, de négy napja nem láttuk a napot. Sok dolog van, ami nagyon terheli az emberi testet. Általában, akkor szoktunk lebetegedni, amikor innen hazamegyünk. Eggyel több, vagy kettővel több verseny volt idén, mint tavaly.

Az emberi test erre lett tervezve, nem 23-ra vagy 24-re. Szóval meglátjuk, jövőre megússzuk-e."

Miután a hétvégi futamra a 12. rajtkockát szerezte meg, kettővel csapattársa mögött, Ocon elmondta, állapotát elnézve elégedett volt ezzel a teljesítménnyel:

„Nyilván nem valami optimális két nappal egy Forma-1-es verseny előtt az ágyban fetrengeni, de szerintem ha azt figyelembe vesszük, jó munka volt ez, főleg úgy, hogy az első szabadedzést is kihagytam."