Vágólapra másolva!
A Williams akadémistája, a Forma-3-as bajnokságban versenyző Zak O'Sullivan életében először kap lehetőséget, hogy Forma-1-es autóba ülhessen.

A Williams hivatalosan is bejelentette, hogy a 18 éves brit pilótának még ebben a hónapban, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén lesz lehetősége vezetni az FW45-öt.

Az Aston Martin Autosport BRDC-díj 2021-es nyertese, O'Sullivan lett az F3 idei szezonjában a legjobb a Williams négy ifistája közül, a második helyen végzett négy futamgyőzelmet aratva a McLaren által leigazolt Gabriel Bortoleto mögött. Mellette újoncként szintén lehetőséget kap Franco Colapinto, aki negyedik lett az F3-ban, de jövőre már az F2-ben fog indulni.

Zak O'Sullivan vezetheti a Willaims autóját az Abu-Dzabi Nagydíj első szabadedzésén Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Ezen felül a szezon utáni újonctesztre is visszatérek az autóba, hogy tovább fejlődjek a csapattal. Nagyon köszönöm a Williams Racingnek a lehetőséget és hogy hisznek annyira bennem, hogy idei autójukba ültessenek" – mondta O'Sullivan.