Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton szerint ezúttal a csapata nem tudta jól beállítani az autóját a szabadedzések után a Las Vegas-i Nagydíj időmérőjére.

Nem alakult jól Lewis Hamilton számára a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj szombati időmérő edzése, ugyanis a Mercedes pilótája csak a 11. lett, igaz Carlos Sainz rajtrácsbüntetése miatt a tizedik rajtkockából vághat neki a vasárnapi versenynek, miközben csapattársa, George Russell a harmadikból.

Lewis Hamilton szerint a Mercedes csak rontott a változtatásokkal Forrás: AFP/Darron Cummings

Hamilton a péntek délelőtti edzésen is csupán a kilencedik helyen végzett, de korábban volt már rá példa, hogy a gyengébb szabadedzés után jó beállítást talált a Mercedes, viszont ez a trükkös Las Vegas-i pályán nem sikerült, így a hétszeres világbajnok idén már harmadik alkalommal nem jutott túl a Q2-es szakaszon.

A 38 éves pilóta azon a véleményen van, hogy rossz irányba mozdultak el, mivel a szabadedzés és az időmérő között végzett munkájuk semmit nem ért az időmérőn.

"Mindig vannak különbségek. Most végig szenvedtem a tapadással és az önbizalmam sem volt az igazi az autóban.

A pálya jó, de az autó tapadása nem az igazi, ezért sokat csúszkál. Érdekes verseny lesz. Mindenki alacsony leszorítóerővel megy, ami még inkább elősegíti a gumik kopását. Senki nem próbálta ki komolyabban a kemény gumikat, nekem pedig rengeteg dolgom lesz a 11. helyről" – mondta Hamilton a médiának, köztük a RacingNews365-nek, és elismerte azt is, hogy ezúttal nem igazán bízik a Mercedes versenytempójában.

Az Origo élő szöveges tudósításban közvetíti a vasárnapi futamot, ami magyar idő szerint 7.00 órakor kezdődik majd.