Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapatának tartalékpilótája, Mick Schumacher 2024-ben ismét aktívan fog versenyezni, ugyanis az Alpine bejelentette, hogy a német pilóta lesz egyik versenyzőjük az Endurance-világbajnokságon (WEC).

Schumacher 2021-ben és 2022-ben volt a Haas versenyzője a Forma-1-ben, az amerikai istálló azonban a tavalyi szezont követően megvált tőle. Ezt követően a legendás Michael Schumacher fia teszt- és tartalékpilótaként csatlakozott a Marcedes csapatához.

Mick Schumacher a hosszútávú világbajnokságon folytatja az Alpine színeiben Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy Schumacher 2024-re kategóriát vált, és a hosszútávú gyorsasági autós világbajnokságban (WEC) versenyez majd, ezt pedig szerdán hivatalosan meg is erősítette az Alpine. A francia sportautógyártó bejelentése szerit a 24 éves német pilóta csatlakozik a csapathoz, így jövőre többek között a legendás Le Mans-i 24 órás viadalon is rajthoz áll majd. Schumacher mellett Ferdinand Habsburg, Nicolas Lapierre, Paul-Loup Chatin, Matthieu Vaxiviere és Charles Milesi vezetik majd az A424-es versenyautóit.

A RacingNews365 beszámolója szerint a Forma-1-ben 2021-ben és tavaly összesen 43 futamon 12 pontot gyűjtött Schumacher a WEC mellett marad a Mercedesnél, amely röviddel az Alpine bejelentése után közölte is, hogy a német pilóta jövőre is tesztpilóta lesz a csapatnál.

és továbbra is tartalékpilóta lesz, ám ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Az F1-es mezőnyben jövőre már csak egy ülés kiadó, a Williams pedig az eddigi sajtóhírek szerint nagy valószínűséggel hosszabbít az amerikai Logan Sargeanttal.