Vágólapra másolva!
Abu-Dzabiban felemás hétvégével zárta a Forma–1 idei szezonját a Mercedes. Toto Wolff csapatfőnök szerint nehéz megérteni, miért volt egész évben rendkívül ingadozó a teljesítmény Lewis Hamilton és George Russell között.

A Mercedes vegyes érzésekkel távozhatott a szezonzáró hétvégéről, Abu Dhabiból, hiszen a Ferrarival szemben megszerezte a konstruktőri ezüstérmet, ám míg George Russell viszonylag jó teljesítményt tudott nyújtani, addig Lewis Hamilton csak szenvedett. Hasonló különbségek több csapatnál is adódtak, például a Ferrarinál, a McLarennél, vagy a Red Bullnál, de a Mercedesnél nem először fordult elő idén, hogy Russell óriási különbséggel felülmúlta a csapattársát.

Toto Wolff szerint nehéz megérteni a csapattársak közötti ingadozó teljesítményeket Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Wolff szerint a gumik tehetnek mindenről

Toto Wolff szerint nehéz megérteni ennek az okát, ugyanakkor a Mercedes csapatfőnöke azt gyanítja, a gumikhoz lehet köze a dolognak.

"Nehéz ép ésszel felfogni, hogy a jó versenyzők a különféle csapatoknál ilyen ingadozóan teljesítenek. Ezen a hétvégén láthattuk (Carlos) Sainz és (Charles) Leclerc, George és Lewis, Oscar (Piastri) és Lando (Norris) esetében, a nyilvánvaló pedig (Sergio) Pérez és Max (Verstappen) esete" — magyarázta a szakember.

Ha sikerül ráérezned megfelelően, és egy stabil platformot találsz, amivel elkezdhetsz dolgozni a hétvége elején, akkor képes vagy kihozni a teljesítményt. Ha nem, akkor egyszerűen nincs teljesítmény, és szó szerint lezuhansz a szikláról. Nincs magyarázatom rá, és az egyetlen, aki idén megértette, hogyan kell vezetni ezekkel a gumikkal, az Max" – nyilatkozta Wolff a médiának, többek között a RacingNews365-nek.