Meztelen képeiből készült bizarr naptárával mindenkit sokkolt az F1-es pilóta

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, szombat, Valtteri Bottas
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas signs autographs to fans ahead of the third practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo F1-es csapatának versenyzője, Valtteri Bottas egy teljes naptárat kiadott a meztelen képeiből. A finn versenyző a különleges képsorozattal 150 ezer dollárt gyűjtött össze, amelyet jótékonysági célra ajánlott fel.

Meztelen képeivel sokkolt Valtteri Bottas

Az F1 mezőnyének egyik legkülöncebb alakja tavaly egy folyóban mártózott meg meztelen fenékkel, és az arról készült bizarr fotó igazi szenzáció lett a közösségi médiában. Bottas ezt követően úgy döntött, hogy egy teljes, 13 képet tartalmazó naptárat ad ki, amelyet "Bottass 2024" (az ass szó angolul feneket jelent) néven 20 dollár fejében bárki megvásárolhatott.

Valtteri Bottas naptárat adott ki a meztelen képeiből Forrás: AFP/Martin Keep

A finn versenyző a naptárakból befolyt összeget karitatív célra használta fel, a pénzt a prosztatarák gyógyítására ajánlotta fel, támogatva ezzel az úgynevezett Movember mozgalmat.

150 ezer dollár gyűlt össze jótékony célra

Bottas a kampány végével, több mint 10 000 eladott naptárral köszönte meg a szurkolói támogatást, hiszen a befolyó összegekből és az egyéni felajánlásokból közel 150 ezer dollár gyűlt össze, amellyel emberéleteket menthetnek meg.

"Az az egy kép, amiből tavaly poszter is készült, elképesztően népszerű volt, és Paul Ripkével, egy fotós barátommal már tavaly is azon viccelődtünk, hogy mi lenne, ha egy naptár készülne belőle. November előtt már egyre komolyabban kezdtünk gondolkodni azon, hogy ezt akár valami jóra is fordíthatjuk, ezért is döntöttünk úgy, hogy

egy jótékonysági projekt keretein belül nyomtatjuk ki, amivel a prosztatarákkal kapcsolatos kutatásokat fogjuk támogatni" -

árulta el a bizarr, de nemes ötlet megszületésének részleteit Bottas.

"A Movember kampány a férfi egészségről szól, és nagyon sokan még mindig nem mernek nyíltan beszélni arról, ha valami problémájuk van. Ezért is döntöttem úgy, hogy megpróbálok példát mutatni, az emberi testet nem kell szégyellni" - idézte a motorsport.com a finn F1-es pilóta szavait, aki elárulta, hogy az édesanyja teljesen ledöbbent a képek láttán, amíg nem tudta meg, hogy a fia milyen célt támogat ezzel.

Bottas szerint a jótékonysági cél mellett szórakoztató volt ez a kampány, és nem csak az édesanyját sokkolta a furcsa kezdeményezés.

Ezután viszont, amikor megértették, hogy jótékonysági célból készültek, ők is viccesnek tartották. Szórakoztató volt ez a projekt" - tette hozzá Bottas.