Videón a baleset, ami teljesen tönkretette a Ferrari napját Las Vegasban

Horizontal
Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr., races during the first practice session for the Las Vegas Formula One Grand Prix on November 16, 2023, in Las Vegas, Nevada. The Las Vegas Grand Prix got off to an embarrassing start after the first practice session on the new circut was cut short after around 10 minutes on Thursday due to a loose drain cover which Sainz hit during the session. (Photo by Jim WATSON / AFP)
Vágólapra másolva!
Nagyon rövidre sikerült a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj eső szabadedzése, miután egy rosszul rögzített csatornafedél hatalmas károkat okozott több autóban is. A legrosszabbul a Ferrari és Carlos Sainz járt, de Esteban Ocon Alipne-ja is komoly károkat szenvedett.

Az első Las Vegas-i szabadedzésnek hamar vége lett, mert egy rosszul rögzített csatornafedél teljesen tönkretette Carlos Sainz Ferrariját.

Carlos Sainz nagyon szerencsétlenül járt Las Vegasban, a Frrarija komolyan megsérült Forrás: AFP/Jim Watson

A közvetítésekben nem lehetett látni, de előkerült egy videó, amin látszik, amikor szinte kirobban a csatornafedő a helyéről a Bellagio előtt.

Később kiderült az is, hogy Carlos Sainz biztosan nem tud majd indulni a második szabadedzésen, ami magyar idő szerint eredetileg 9.00 órakor kezdődik.

A Ferrari padlólemeze szinte teljesen megsemmisült, de a csapatvezető Fred Vasseur szerint a kasztni, az akkumulátor és a motor is sérült.

„Teljesen elfogadhatatlan, ami történt, ez a szabadedzés egy vagyonba kerül nekünk" – dühöngött a Ferrari csapatfőnöke, aki nem is volt hajlandó másról beszélni, de annyit elmondott, nem lesznek ott a második gyakorláson, majd ironikusan elmondta, mindent meg kell tenni a show-ért, de megismételte, elfogadhatatlan, ami történt.