A csapat régi sztárjaihoz hasonlították az F1-es csapat fiatal tehetségeit

Forma-1, Mika Häkkinen, David Coulthard, McLaren Racing, Ausztrál Nagydíj 1997
David Coulthard (R) of Scotland and McLaren teammate Mika Hakkinen of Finland celebrate after finishing first and third respectively in the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne 09 March. The victory broke a 50-race drought for McLaren which had not won a race since Ayrton Senna's victory in Adelaide in 1994. / AFP PHOTO / PAUL CROCK
Vágólapra másolva!
Óriási dicséretet kapott Lando Norris és Oscar Piastri, akiket a McLaren korábbi legendáihoz hasonlítottak.

A McLaren csapatvezetője, Andrea Stella Oscar Piastrit szupersztárnak nevezte, és azt monda, Lando Norrisszal kiegészülve Mika Hakkinen és David Coulthard jut eszébe. Ehhez csatlakozott a csapat ügyvezetője, Zak Brown is, aki egy tévécsatornának nyilatkozott.

Mika Hakkinen és David Coulthard volt a McLaren ikonikus párosa a '90-es években Forrás: AFP/Paul Crock

Piastri újoncként két dobogós helyezést szerzett, valamint nyert egy sprintfutamot is, a csapat pedig hosszú évek óta a legbiztatóbb szereplésén van túl.

„Nagyszerű munkát végzett, hihetetlenül gyors. Az emberek elfelejtik, hogy kihagyott egy évet. Sokan azt gondolhatták, kicsit rozsdás lesz, de nagyon gyorsan felvette a ritmust, újoncként nagyon jó látni, milyen jól állt a sűrű versenynaptárhoz. Azt is pontosan tudja, hogy kell beosztania az erejét a hétvégéken, egy igazi szupersztár van a csapatunkban" – mondta Stella Piastriról.

Oscar Piastri és Lando Norris a McLaren csapatfőnökével, Andrea Stellával Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

„Egyetértek, ez a kombináció Landóval valóban kicsit olyan, mint Hakkinen és Coulthard voltak" – tette hozzá Zak Brown.