Vágólapra másolva!
A Red Bull Forma–1-es csapatának főnöke, Christian Horner úgy dicsérte meg az energiaitalosok partnereként működő Hondát, hogy közben keményen odaszúrt a McLarennek is. Ugyanis Hornerék a wokingiak legendás korszakához képest is sikeresebbé váltak a japán gyártóval, ráadásul épp a McLarennek köszönheti a Red Bull, hogy a Honda elérhetővé vált számukra néhány éve.

A Red Bull és a Honda között 2019 óta áll fenn partnerség, ez idő alatt a kapcsolat három egyéni világbajnoki címet, két konstruktőri pontversenyt és 54 futamgyőzelmet eredményezett számukra. Az idei szezonban 22-ből 21 futamot nyert meg a Max Verstappen, Sergio Pérez páros, ami arányosan a valaha volt legtöbb – megdöntve ezzel Ayrton Senna és Alain Prost 1988-as rekordját a McLaren-Hondával.

Eredményes kapcsolat alakult ki a Honda és a Red Bull között Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

„A 2019-es első versenyünk óta, ahol a debütálásunkkor egy dobogót, majd három győzelmet szereztünk,

tehát ez egy nagyszerű partnerség volt köztünk. Nagy szerepük volt abban, amit az elmúlt években és különösen idén el tudtunk érni" – dicsérte a Hondát Christian Horner.

A McLarennel nem ment, a Red Bull-lal szárnyal a Honda

A McLaren a Senna-korszakot követően a 2010-es évek második felében is összeállt a Hondával, ám a Fernando Alonso fémjelezte csapatnak rendkívül sikertelenek voltak azok a szezonok. Az eredménytelenséget követően a két fél szerződést bontott, a Renault-tól megszabaduló Red Bull pedig lecsapott a lehetőségre, és megállapodott a Hondával – amely 2026-tól az Aston Martint fogja támogatni.

„A McLaren elutasította a Hondát, a Sauber pedig elállt a Hondával kötött megállapodástól, így stratégiailag számunkra logikusnak tűnt, hogy

mondta Horner. – Volt egy döntési pont 2018 júniusában, amikor válaszút elé kerültünk, és döntenünk kellett. Az elkötelezettség alapján, amit láttunk, a szellemiségen, a Honda által alkalmazott erőforráson,