Hihetetlen, ki állhat a Forma-1 legújabb botránya mögött

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, Toto Wolff, Mario Isola

 Teamchef und Geschaftsfuhrer Toto Wolff (Mercedes-AMG Petronas F1 Team), Pirelli Motorsportchef Mario Isola. during the Formula 1 Championship FORMULA 1 ROLEX BELGIAN GRAND PRIX 2022 RACE on August 28, 2022 at the Circuit National de Francorchamps in Francorchamps - SPA, Belgium (Photo by Alessio De Marco/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Alessio De Marco / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Williams és a Ferrari korábbi csapatmenedzsere, Peter Windsor szerint Bernie Ecclestone-nak köszönhető a Forma–1 legújabb botránya, amelynek a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a főszereplője.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei kedden este indítottak vizsgálatot Toto Wolff ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan bizalmas információkat oszthatott meg a nejével, a jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként dolgozó Susie-val, amikről nem lenne szabad tudnia. A Wolff házaspár és a Mercedes szerint alaptalan spekulációról van szó, a rivális csapatok pedig közös nyilatkozatot tettek arról, hogy egyikük sem tett panaszt az FIA-nál.

Toto Wolff botrányba keveredett Forrás: NurPhoto via AFP/Andrea Diodato

Windsor szerint Ecclestone áll a háttérben

A Williams és a Ferrari egykori csapatmenedzsere, az azóta ismert szakújságíróvá vált Peter Windsor a saját közösségi oldalán fejtegette a történteket. Windsor elárulta, szerinte a Forma–1-es sorozat jogtulajdonosi posztját 1978 és 2017 között betöltő Bernie Ecclestone az, aki miatt kitört a botrány a szezon végeztével.

„Néhányan bemártották őket [Wolffékat] az információk átadásán alapuló összeférhetetlenségre hivatkozva. Nem tudom, kik, de

A magazin, amelyben először megjelent a pletyka [a Business F1], egy olyan magazin, amellyel mindig is jó volt a kapcsolata, és benne saját történeteket vagy ötleteket fogalmazott meg.

magyarázta Windsor.