Máris eltűnhet a Forma-1-ből az Alfa Romeo

Forma-1, Valtteri Bottas, Alfa Romeo, Mexikóvárosi Nagydíj 2022, szombat
Alfa Romeo's Finnish driver Valtteri Bottas races during the qualifying session for the Formula One Mexico Grand Prix at the Hermanos Rodriguez racetrack in Mexico City on October 29, 2022. (Photo by Rodrigo ARANGUA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy a jövőben nem találkozunk majd az Alfa Romeóval a Forma-1-ben, legalábbis a következő szezonban ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

Az olasz autómárka az Abu-dzabi-i Nagydíj után köszönt el, mint a Sauber istálló szponzora, és úgy tűnik, nem is lesz következő partnere a cégnek.

Az Alfa Romeo várhatóan kiszáll a Forma-1-ből Forrás: AFP/Rodrigo Arangua

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy az Alfa Romeo a Haas szponzora lesz, de egyelőre ezzel kapcsolatban sem lett semmilyen bejelentés. A sportágon belüli pletykák szerint a Haas végül nem tudott megegyezni az olaszokkal, így nagyon úgy tűnik, hogy 2019 után az Alfa Romeo most kiszáll a Forma-1-ből.

Sokáig úgy tűnt, akár saját F1-es csapata is lehet az olaszoknak, de nagyot fordult a pénzügyi háttér a sportágban és a legnagyobb márkák kívánnak csatlakozni a sorozathoz, így nem sok esélye maradt erre az olasz márkának.

Most úgy tűnik, az Alfa Romeo más sportágakba lesz kénytelen beszállni, várhatóan az Endurance sorozatba, míg a Sauber 2026-ra már az Audi csapataként fog működni.