Vágólapra másolva!
Közös nyilatkozatot tett közzé kilenc Forma–1-es istálló a Toto Wolffot érintő, kedden este kirobbant botránnyal kapcsolatban. A csapatok állítják, egyikük sem nyújtott be panaszt a Wolff házaspárral szemben a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Az FIA illetékesei kedden este a többi csapat bejelentése alapján vizsgálatot indítottak Toto Wolff ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan bizalmas információkat oszthatott meg a nejével, a jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként dolgozó Susie-val, amikről nem lenne szabad tudnia. Hasonlóan, fordított előjellel is kirobbant a botrány, ugyanis az osztrák szakember olyan megjegyzést tett a csapatvezetők megbeszélésén, amit csak a vezetők – mint amilyen Susie is – tudhattak. A Wolff házaspár és a Mercedes gyorsan reagált is a vádakra, szerintük alaptalan spekulációról van szó.

A Wolff házaspár tagadta a vádakat Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

A többi csapat közös nyilatkozatot adott ki, Horner is reagált

Szerda este a maradék kilenc F1-es istálló – a Haas, a Williams, az Aston Martin, a McLaren, a Ferrari, a Red Bull, az Alpine, az AlphaTauri és az Alfa Romeo – közleményben tudatta, hogy ugyan

az FIA közleménye alapján az egyikük vezetője panaszolta be az egyik csapatfőnököt (Wolffot), valójában senki nem tett panaszt a házaspár ellen.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke el is mondta, hogy ők biztosan nem nyújtottak be panaszt Wolffék ellen, ráadásul közeli kapcsolatban is állnak Susie Wolff-fal.

„Nagy rivalizálás van köztünk a pályán, de

Sőt, a Red Bull vonja be magát a legjobban az F1 Academybe a csapatok közül, hiszen a két Red Bull-tulajdonú csapat három autót fog indítani. Közeli munkakapcsolatban vagyunk Susie-val, aki remek munkát végez az F1 Academynél. Így, ahogy a többieket is, minket is

nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak.