A Mercedes kivételével minden csapat összefogott Hamilton főnökének botrányos ügyében

F1 Grand Prix of Las Vegas - Previews GettyImageRank1 Motorsport Formula One Racing USA Nevada Las Vegas Formula One Grand Prix Photography Previews Toto Wolff Topix Bestof Paddock - Motorsport PersonalityInQueue Mercedes GP Executive Director Las Vegas S
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 15: Mercedes GP Executive Director Toto Wolff walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Las Vegas at Las Vegas Strip Circuit on November 15, 2023 in Las Vegas, Nevada. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Közös nyilatkozatot tett közzé kilenc Forma–1-es istálló a Toto Wolffot érintő, kedden este kirobbant botránnyal kapcsolatban. A csapatok állítják, egyikük sem nyújtott be panaszt a Wolff házaspárral szemben a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA).

Az FIA illetékesei kedden este a többi csapat bejelentése alapján vizsgálatot indítottak Toto Wolff ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy olyan bizalmas információkat oszthatott meg a nejével, a jelenleg az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként dolgozó Susie-val, amikről nem lenne szabad tudnia. Hasonlóan, fordított előjellel is kirobbant a botrány, ugyanis az osztrák szakember olyan megjegyzést tett a csapatvezetők megbeszélésén, amit csak a vezetők – mint amilyen Susie is – tudhattak. A Wolff házaspár és a Mercedes gyorsan reagált is a vádakra, szerintük alaptalan spekulációról van szó.

A Wolff házaspár tagadta a vádakat Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Jared C. Tilton

A többi csapat közös nyilatkozatot adott ki, Horner is reagált

Szerda este a maradék kilenc F1-es istálló – a Haas, a Williams, az Aston Martin, a McLaren, a Ferrari, a Red Bull, az Alpine, az AlphaTauri és az Alfa Romeo – közleményben tudatta, hogy ugyan

az FIA közleménye alapján az egyikük vezetője panaszolta be az egyik csapatfőnököt (Wolffot), valójában senki nem tett panaszt a házaspár ellen.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke el is mondta, hogy ők biztosan nem nyújtottak be panaszt Wolffék ellen, ráadásul közeli kapcsolatban is állnak Susie Wolff-fal.

„Nagy rivalizálás van köztünk a pályán, de

Sőt, a Red Bull vonja be magát a legjobban az F1 Academybe a csapatok közül, hiszen a két Red Bull-tulajdonú csapat három autót fog indítani. Közeli munkakapcsolatban vagyunk Susie-val, aki remek munkát végez az F1 Academynél. Így, ahogy a többieket is, minket is

nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak.