Olyan lett volna, mint guminővel szexelni - hatalmas összeget utasított vissza a korábbi F1-es pilóta

Forma-1, Robert Kubica, BMW Sauber, Kimi Räikkönen, Scuderia Ferrari, Kínai Nagydíj 2009
Ferrari driver Kimi Raikkonen (L) listens to BMW driver Robert Kubica (R) while walking toward the drivers' parade of the Formula One Chinese Grand Prix at the Shanghai International circuit on April 19, 2009. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma–1-es pilóta, Robert Kubica elárulta, hogy korábban megkeresték őt a Forma–E-ből, ahol rengeteg pénzt ajánlottak neki, ám ő elutasította a felkérést, mert az a sorozat szerinte olyan, mintha egy ember egy guminővel közösülne.

Kubica 2006 és 2010 között volt állandó tagja a Forma–1 mezőnyének, később pedig 2019-ben és beugróként 2021-ben is ott volt a rajtrácson. Az egyszeres futamgyőztes tavaly az Alfa Romeo tartalékpilótájaként még része volt a sportágnak, idén viszont már teljesen átváltott a hosszútávú autóversenyzésre, a WRT csapatával, Rui Andrade és Louis Delétraz csapattársaként pedig meg is nyerte az endurance-világbajnokság (WEC) LMP2-es kategóriáját.

Robert Kubica az Alfa Romeo színeiben versenyzett utoljára az F1-ben Forrás: Antonin Vincent / DPPI/©Jesus Robledo/Antonin Vincent / Dppi

Kubica egy guminőhöz hasonlította a Forma–E-t

A csütörtökön 39 éves lengyel pilóta az F1-ből való első távozása után ralizásra váltott, a 2019-es távozást követően pedig a német túraautó-bajnokságban, majd a WEC-ben vállalt munkát. Ám Kubica elárulta, hogy a Forma–E-ből is volt megkeresése, ráadásul nem kevés pénzért, ő mégis visszautasította az ajánlatokat.

„Egyáltalán nem vagyok az elektromos autók ellen, de több ilyen jellegű ajánlatot is visszautasítottam, pedig rengeteg pénzt fizettek volna – nyilatkozta Kubica.

Megvan a magam véleménye az elektromos autókról, de ezt nem gyakran szoktam hangoztatni.