Vágólapra másolva!
A Formula-1 hétszeres világbajnoka és a sportág egyik legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher lassan tíz éve szenvedett síelés közben sorsfordító balesetet. Ennyi idő után is rajongók millióit érdekli, mi van a német sztárral. Kiderült, perceken múlhatott az, hogy most nem élhet teljes életet.

Michael Schumacher sisakja összetört, a kamera még rajta volt a tetején

Egy belga újságíró úgy döntött, egy podcast keretében próbálja meg bemutatni, mi történhetett a tragikus napon. Jens Gideon - aki annak idején csak azért akart Forma-1-es újságíró lenni, mert Michael Schumacher létezett - kiemelte, bár nagyon szeretné tudni, mi van Schumacherrel, nincs joga hozzá, így a podcast sem erről szólt.

Schumacher családja már 10 éve hallgat a legendás pilóta állapotáról Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/

Az újságíró közel 10 évvel a sorsfordító események után ellátogatott Schumacher balesetének helyszínére, ahol találkozott egy francia síoktatóval, Andréval is, aki az elsők között ért oda a legendás versenyzőhöz - írja a Vezess.

„A sisakja összetört, a kamera még rajta volt a tetején" — fogalmazott a síoktató, majd beszélt arról is, véleménye szerint Schumacher semmi szokatlant nem csinált

annak idején, csak „síelni akart egy kicsit a pályán kívül a friss hóban, mint mindenki más".

Téves következtetés okozhatta Michael Schumacher vesztét

A baleset kapcsán hivatalosan annyit tudni, Schumacher letért a kijelölt pályáról, egyik síléce pedig elakadt egy sziklában, majd egy másikba ütötte a fejét.

Jens Gideon szerint Schumacher a baleset után közvetlenül még eszméleténél volt, „ez pedig téves benyomást kelthetett" az állapotával kapcsolatban.

A hétszeres világbajnok állapota a mentőhelikopterben vált rendkívül súlyossá, amikor is eszméletét veszítette, és intubálni kellett. Ehhez viszont a helikopternek mindenképpen le kellett szállnia Moutierben. Az orvosok pedig csak ezt követően döntöttek úgy, hogy a grenoble-i speciális klinikára szállítják.

Michael Schumacher síbalesete mindent megváltoztatott Forrás: AFP/Patrick Hertzog

„Ha Michael Schumacher eszméletlen lett volna Meribelben, feltehetően azonnal mesterséges lélegeztetést kapott volna, és közvetlen repülést szerveztek volna Grenoble-ba.

Ki tudja, könnyen lehet, hogy ha így alakul, akkor ma teljes életet élhetne a Formula-1 első német világbajnoka.