Vágólapra másolva!
A Williams pilótája, Alexander Albon szerint ő sokkal jobb teljesítményt nyújtott Max Verstappen csapattársaként a Red Bullnál, mint tette azt Sergio Pérez a későbbiekben.

Az elődjét és az utódját is kritizálta a Red Bull korábbi pilótája

A 2020-as szezonban Alexander Albon volt az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál, majd a soron következő idény előtt távoznia kellett, mert nagy volt a lemaradása a holland sztárhoz képest. Akkoriban az osztrákok autója nem volt olyan félelmetesen erős, mint manapság, 2020-ban Verstappen is csak egy futamot tudott megnyerni.

Albon (jobbra) szerint ő jobban teljesített a Red Bullnál, mint Pérez (balra) Forrás: AFP/Angela Weiss

A Williams pilótája egy podcast-műsorban arról beszélt, hogy három évvel ezelőtt neki sokkal nehezebb dolga volt, mint később Sergio Péreznek, aki Verstappen csapattársaként látványosan szenvedett egy jóval erősebb autóval.

"Max a harmadik vagy negyedik volt, néha ötödik helyen futott be. Így aztán egyes futamokon, mikor három-négy tizeddel maradtam le tőle, a 12., 11. helyre csúsztam vissza, és ezek katasztrofálisnak tűntek. De az azt követő évben - szégyellem vagy kínos ezt kimondani - az autó szinte minden versenyen első vagy második lett.

írta meg a motorsport.com, miként mentette fel saját magát és mutatott rá Pérez gyengeségeire Albon.

"A kettejük közötti különbség a legtöbb esetben nagyobb volt, mint amikor Max csapattársa voltam. És ő cserélt le engem. Tekintettel erre, jobb voltam, mint a csapattársa, aki jelenleg van, és a csapattársa, aki előttem volt" - szúrt még oda Pierre Gasly-nak is a Williams versenyzője, aki a 2020-as szezonban csak kétszer állhatott dobogóra, míg Verstappen 9 futamon is megtette ezt.