Vágólapra másolva!
Az Alpine F1-es csapatának pilótája, Pierre Gasly még mindig bosszúsan gondol vissza az idei Ausztrál Nagydíjra, amely során csapattársa, Esteban Ocon hatalmasat hibázott.

Drámai ütközés az Ausztrál Nagydíjon

A 2023-as Forma-1-es szezon harmadik futama rosszul sikerült a konstruktőri vb-t végül hatodik helyen záró Alpine számára, ugyanis az Ausztrál Nagydíjon a futam végéig remekül haladó Pierre Gasly összeütközött Esteban Oconnal a második piros zászlós újraindítás után.

Pierre Gasly és Esteban Ocon az Ausztrál Nagydíjon és a Hungaroringen is összeütköztek Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Őszintén szólva kemény volt. A hazafelé tartó repülőn csak szomorú voltam,

mert számomra ez volt a szezon harmadik vagy negyedik futama a csapattal, és a Ferrarival, a Mercedesszel küzdöttem. A dobogó már látótávolságban volt, Hamilton és Alonso pár másodperccel előttem haladt, de ez egy nagy eredmény lehetett volna, ami jó úton indította volna el a szezont" - emékezett vissza a keserű élményre Gasly a Beyond the Grid podcast-műsorban.

Gasly szerint Ocon volt a hibás

Az Alpine két pilótája az újraindítás után a falba állította egymást, a baleset "nyertese" pedig a dobogós helyezést elérő Fernando Alonso lett. Gasly szerint csapattársa, Ocon hibájából történt az ütközés.

"A sok munka és erőfeszítés után, nulla ponttal repülni el Ausztráliából, a lehető legrosszabb forgatókönyv volt, miután mindkét autó a falba került. Megbeszéltük a dolgokat. Elmentünk Párizsba, és elbeszélgettünk az Alpine akkori vezérigazgatójával, Laurent Rossival.

idézte a motorsport.com Gasly szavait.