Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es pilóta, Johnny Herbert szerint csak a 2026-ban esedékes szabályváltozások vethetnek véget Max Verstappen és a Red Bull elképesztő egyeduralmának.

Brutális Red Bull-fölény és Verstappen-dominancia

A Red Bullnál döbbenetes évet tudhatnak magük mögött: a 22 nagydíjból csak egy alkalommal csúsztak le a futamgyőzelemről, és már jóval a szezon vége előtt bebiztosították újabb konstruktőri vb-címüket. Max Verstappen is élete legjobb szezoját futotta, a harmadik vb-győzelmét magabiztosan begyűjtő holland 19 futamot nyert meg 2023-ban, és rekordok hosszú sorát döntötte meg fantasztikus teljesítményével.

Max Verstappen és a Red Bull elképesztő évet zárt idén Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A jelenlegi szabályok a következő két évre vonatkozóan elég stabilnak tűnnek, ezért csak 2026-ban jöhetnek komoly változások, amelyek érdemben érinthetik a csapatokat.

A korábbi F1-es versenyző szerint csak egyetlen dolog állíthatja meg Verstappent

"Az egyetlen dolog, ami megállíthatja, az a 2026-os szabályváltoztatás,

de a többi csapat kezd egyre nagyobb nyomást helyezni a Red Bullra. Egyre közelebb kerülnek hozzájuk, szóval bízunk benne, hogy a következő szezon elején szorosabb lesz a küzdelem. A rajongók számára pozitív, hogy a McLaren javult. Szorosabb lesz a mezőny, Max jövőre nem lesz ugyanennyire domináns. Keményebben kell majd dolgoznia" - idézte az m4sport.hu a korábbi futamgyőztes Johnny Herbert szavait, aki azért biztos abban, hogy a címvédőnek csak megnehezíteni fogják a dolgát a riválisok, a vb-címet nem tudják majd elvenni tőle.

Johnny Herbert szerint Schumacher és Hamilton eredményeit is elhomályosíthatja Verstappen Forrás: DPPI via AFP/Florent Gooden

Persze nem magától értetődő, hogy minden Max kezére játszik majd a következő években, de a természetes tehetsége alapján elhomályosíthatja Michael és Lewis eredményeit. Megvan benne az a nagyon ritka, különleges adottság, ami a legnagyobbak sajátja" - tette hozzá az 59 éves brit versenyző.