Szenzáció: Verstappen világbajnok csapattársat kaphat!

F1 Grand Prix Of Monaco Qualifying 1 Monaco auto boats cars championships fia formula formula 1 gp grand monagasque monte carlo monte-carlo motorsport motorsports one prix racing sports world Max Verstappen Red Bull Racing Fernando Alonso Aston Martin Ara
Max Verstappen of Red Bull Racing and Fernando Alonso of Aston Martin Aramco after qualifying ahead of the Formula 1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco in Monaco on May 27, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Max Verstappen és a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso a Forma-1-ben még sosem voltak csapattársak. A két sztárpilóta most azt tervezi, hogy a Le Mans-i 24 órás versenyen egymás oldalán szállnak harcba a győzelemért.

A Le Mans-i verseny vonzza Verstappent

Az éves Honda Napon az immár háromszoros világbajnok Verstappent arról kérdezték, hogy az IndyCarban kipróbálná-e magát. A holland klasszis erre nemmel válaszolt, azonban a GT-autózás vonzó számára, már saját csapattal is rendelkezik, amely a Verstappen.com Racing néven fut.

Visszavonulása után a 26 éves pilóta ebbe az irányba szeretne elmozdulni és a Le Mans-i 24 órás verseny teljesítése is a céljai között szerepel.

Max Verstappen az F1-es karrierje után más versenysorozatokban is kipróbálná magát Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Le Mans az, amit egyértelműen szeretnék megcsinálni. Voltam már ott, amikor apám versenyzett Le Mans-ban, és a hangulat hihetetlen a hosszútávú versenyeken: rengeteg ember, akik éjszaka, vagy éppen napfelkeltében versenyeznek. Szerintem ez nagyon menő" - nyilatkozta a holland klasszis, aki már társat is talált maga mellé.

Verstappen és Alonso egy csapatban?

A kétszeres világbajnok, 42 éves Fernando Alonso, akinek egyelőre esze ágában sincs visszavonulni az F1-től, jó viszonyt ápol Verstappennel, és szívesen versenyezne a holland oldalán Le Mans-ban.

"Nos, beszélünk Fernandóval erről.

mondta a Red Bull pilótája Alonsóról, aki korábban már kétszer is megnyerte a világhírű versenyt.

Max Verstappen és Fernando Alonso Le Mans-ban csapattársak lehetnek Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

"Egy dolog van csak, hogy Le Mans-ban nincs minimumsúly egy pilóta számára, és mivel én alapvetően nehéz versenyző vagyok, könnyű csapattársakat kellene találnom, hogy ezt ellensúlyozzuk. De Fernando elég könnyű, szóval így jó lenne. Találnunk kell még valakit, körbe kell nézni" - idézte Verstappen szavait a formula.hu.