Vágólapra másolva!
A Formula-1 hétszeres világbajnoka és a sportág egyik legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher lassan tíz éve szenvedett síelés közben sorsfordító balesetet. Ennyi idő után is rajongók millióit érdekli, mi van a német sztárral, akinek az állapotáról a családja semmilyen hivatalos közleményt nem adott ki azóta sem. Most azonban Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke a francia L'Equipe-nek adott interjújában sejtelmesen beszélt a legendás német pilóta állapotáról.

„Michael itt van velünk, úgyhogy nem kell hiányolni. Csak nem ugyanaz a Michael, aki korábban volt. A családja és a gyermekei csodálatosak, megvédik őt mindentől.

Már nem az a Michael, akit a Forma–1-ben megismerhettünk" - mondta a francia sportvezető, akinek a regnálása alatt Michael Schumacher öt világbajnoki címet nyert a Ferrari pilótájaként.

Jean Todt (egykori csapatfőnök) és Michael Schumacher kapcsolata nem csak szakmai, de baráti szinten is szoros volt. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Harry Melchert

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet, ami után hosszú időre kómába esett. Azóta otthon ápolják a hétszeres világbajnokot, ám a család titkolózása miatt az állapotáról nagyon keveset lehet tudni, csak a közvetlen családtagok és a legközelebbi barátok tudnak a hogylétéről.