Mindenki ugyanazt a pilótát szeretné a csapatába, és nem Verstappen az

F1 Abu Dhabi Grand Prix 2023 1 abu dhabi auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports united arab emirates world yas marina Lando Norris McLaren Max Verstappen Red Bull Racing drivers parade Abu Dhab
Lando Norris of McLaren and Max Verstappen of Red Bull Racing at drivers parade ahead of the Formula 1 Abu Dhabi Grand Prix at Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, United Arab Emirates on November 26, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Habár Max Verstappen rekordot rekordra halmozott a mögöttünk hagyott Forma-1-es idényben, mégsem ő az a pilóta, aki most legkelendőbb a portéka a száguldó cirkusz világában.

22 futamból 19 győzelem, 575 pont, sorozatban tíz futamgyőzelem, és ez csak a nagyja annak, amit Max Verstappen elért, miközben begyűjtötte sorozatban harmadik világbajnoki címét. Mégsem ő most a Forma-1 legáhítottabb versenyzője! Az ugyanis nem más, mint a McLaren 24 éves pilótája, Lando Norris.

Lando Norris és Max Verstappen, amikor éppen félreteszik a rivalizálást Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A versenysorozatban az ötödik idényét taposó, a holland világbajnoknál két évvel fiatalabb brit versenyző nem véletlenül lett sok szurkoló kedvence, és szinte minden csapatfőnök áhított célpontja. A szezon utolsó nyolc versenyén szinte szárnyalt, 205 pontjából 126-ot ekkor gyűjtött. Ebben a szakaszban összesen ötször állhatott dobogóra (négy második és egy harmadik helyezés), és két ötödik hely mellett csak egyszer nem ért célba.

Gyors és még jófej is

A boxutcában mindenkit lenyűgözött, ámulva figyelték, hogy

képes kihozni még a maximumnál is többet az előzetesen nem sokra tartott McLarenből. Ha pedig versenyképes autót tettek alá egy-egy futamra, akkor soha nem vallott szégyent.

Nem csoda, hogy hatalmas lehetőséget lát(na) benne miden csapatvezető, ráadásul sokkal kevésbé harcias személyiség, mint például Verstappen.

Az biztos, hogy a következő év minden szempontból izgalmas lesz: Norrisnak 2025-ig szóló szerződése van a McLarennel, és, ha ugyanilyen jó szezont fut, akkor azért, ha nem lesz versenyképes az új gép, akkor azért garantált, hogy megjelennek a kérők a wokingi bázis környékén. A nagycsapatok (Red Bull, Mercedes, Ferrari) lejáró szerződésű versenyzői is jól teszik, ha összeszedik magukat, mert mire egyet pislognak, már lehet, hogy Norris ül a helyükön az autóban.