Súlyos botrányba keveredett az F1-es Mercedes csapatfőnöke és felesége

F1 Austrian Grand Prix 2023 1 austrian auto cars championships fia formula formula 1 gp grand motorsport motorsports one prix racing sports world Susie Wolff Toto Wolff Austrian Grand Prix Red Bull Ring Spielberg July 2 2023 Jakub Porzycki/NurPhoto Horizo
Susie Wolff (balra) a Mercedes csapatfőnökének, Toto Wolffnak a felesége
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei a többi csapat bejelentése alapján kezdtek vizsgálatba, ami miatt rendkívül dühösen reagált a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff és felesége, Susie.

Toto Wolff felesége az F1 Academy ügyvezető igazgatójaként dolgozik, korábban pedig a Williams versenyzője volt, szabadedzésen Forma-1-es autót is vezetett. 2023-ban lett a női versenyzőket támogató F1 Academy ügyvezetője.

Susie Wolff és Toto Wolff 2023 júliusában az Osztrák Nagydíjon Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A Business F1 információi szerint más csapatvezetőknek azzal van problémájuk, hogy Toto Wolff esetleg olyan információkat oszthat meg a nejével, amiről nem kellene feltétlenül tudnia, de éppen ellenkező előjellel robbant ki a botrány, ugyanis Toto tett olyan megjegyzést a csapatvezetők megbeszélésén, amin olyan hangzott el, amit csak a vezetők - , mint amilyen Susie is – tudhattak.

Az FIA kedd este be is jelentette, hogy egy ügyben vizsgálatot indítottak, amire Susie Wolff az X közösségi oldalon dühösen reagált.

Arról ír, hogy megsértették és nagyon meglepetten értesült a vizsgálatról, amit nehezen visel, hiszen az integritását kérdőjelezik meg, ráadásul a házassága kapcsán ls nem a képességei alapján.

Mint írja, pályafutása során eddig is sok akadályba ütközött a korlátok ledöntésében és a leghatározottabban visszautasítja a vádakat.