Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint február 8-án tarthatja 2024-es Forma-1-es autóbemutatóját a Red Bull csapata.

Február 8-án mutathatja be az új autóját a Red Bull

Hivatalos bejelentés még nem történt meg, de a hírek szerint az osztrákok február 8-án tartják meg autóbemutatójukat - írja az F1vilag.

Hamarosan bemutathatják a 2024-es Red Bullt Forrás: AFP/Jewel Samad

Az elmúlt évek során a Red Bull az efféle eseményeket nem arra használta fel, hogy

ténylegesen megmutassa új autóit a nagyközönségnek, inkább csak arra, hogy láthatóvá tegye partnereit, valamint új technikai partnereit.

Jó esély van tehát arra, hogy az RB20-as kódjelű versenyautót február 8-án még nem mutatják meg nekünk, azt várhatóan a szezon kezdete előtti bahreini teszten vehetjük először szemügyre február 21-én.

Egyre több istálló autóbemutatójának időpontja válik ismertté

Az RB20-as kódjelű versenyautó nemrég megbukott a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjén, ám Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója viszont ezzel kapcsolatban azt mondta, ez egyáltalán nem jelent problémát számukra.

Az autóbemutatók sorát a jelenlegi információk alapján a Williams és a Sauber kezdi majd meg február 5-én, míg február 12-én az Aston Martin, február 13-án pedig a Ferrari tartja prezentációját. Hivatalosan még nem erősítették ugyan meg, de úgy tudni, az Alpine február 7-én, a McLaren és a Mercedes pedig február 14-én rendez autóbemutatót.