Hatalmas hírt jelentettek be Michael Schumacherrel kapcsolatban

Forma-1, Mika Häkkinen, McLaren Racing, Michael Schumacher, Damon Hill, Belga Nagydíj 1994
German driver Michael Schumacher (C) jubilates between British driver Damon Hill (L) and Finnish driver Mika Hakkinen during the Belgium Formula One Grand Prix on August 28, 1994 in Spa-Francorchamps. / AFP PHOTO / Patrick KOVARIK
Vágólapra másolva!
Különleges meglepetést kürtöltek világgá a Forma-1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek a közösségi felületein. Örömmel nyilatkozott Sabine Kehm is a tervekről, a rajongók a német sztár kedvenc pályáján nyerhetnek betekintést a legendás pilóta pályafutásába.

A rajongók betekintést nyerhetnek Michael Schumacher pályafutásába

Kedvencük egészségi állapotáról továbbra sem kapnak tájékoztatást, annak ellenben örülhetnek Michael Schumacher rajongói, hogy idén kedvenc pályáján nyerhetnek betekintést a legendás pilóta pályafutásába - vette észre a Bors.

Michael Schumacher pályafutásába betekintést nyerhetnek a szurkolók Forrás: AFP/Patrick Kovarik

A Forma–1 Belga Nagydíján (július 26-28.), Spa-Francorchamps-ban a hétszeres világbajnoknak szentelt rendezvényen várják majd az érdeklődőket.

Michael Schumacher tisztelői

eddig soha ki nem állított emléktárgyakat láthatnak - ezek egy részére licitálhatnak is -, betekinthetnek a hajdani autókat bemutató garázsba, s korlátozott számban akár egy különleges vacsorára is belépőt válthatnak.

Utóbbin a német világsztár egykori csapattársaitól és ellenfeleitől hallhatnak róla történeteket, miközben a "Schumacher-szalonból" remek kilátásuk lesz a versenypályára.

Mindezt 700 és 5299 euró (270 ezer és 2 millió forint) közötti összegekért cserébe.

30 évvel Michael Schumacher első vb-címe után fontos helyszínen ünnepelnek

"Ez az első alkalom, hogy

ahol számára minden kezdődött a Forma–1-ben" – nyilatkozta Schumacher korábbi menedzsere, Sabine Kehm, aki az F1-rekorder 2013-as súlyos síbalesete óta a család sajtóügyeit intézi.

Schumacher 1991-ben ezen a pályán debütált a Jordan autójában, egy évvel később ott aratta első futamgyőzelmét (már a Benettonnal), és később is több nevezetes rekordot döntött meg vagy éppen jubilált Spában.

Igaz, a Kehm által említett első, 1994-es vb-címekor hiába nyert Belgiumban, az autója alján a megengedettnél vékonyabbra kopott a kötelező, fából készült csúszólemez, így a meg nem engedett előnyszerzés miatt kizárták őt, és a mögötte célba ért Damon Hillé lett a győzelem.