Nagyon fáj neki: Michael Schumacher fia kiöntötte a szívét

F1 Italian Grand Prix 2023 1 auto cars championships fia formula formula 1 gp grand italian motorsport motorsports one prix racing sports world Mick Schumacher Italian Grand Prix Autodromo Nazionale di Monza Monza September 3 2023 Jakub Porzycki/NurPhoto
Mick Schumacher before the Formula 1 Italian Grand Prix at Autodromo Nazionale di Monza in Monza, Italy on September 3, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Ellentmondásos érzések kavarognak Mick Schumacherben. A legenda fiának örökre a Forma-1 marad az álma, de már kezdi megemészteni a gondolatot, hogy ott talán soha többé nem jut neki szerep.

Új feladataira készül Mick Schumacher

Csalódottság és búslakodás helyett optimistán készül új feladatára Mick Schumacher, akinek a szavaiból azért kitűnik:

legbelül keserű azért, hogy nem álmai versengésében szerepelhet 2024-ben

- írja a Bors.

Mick Schumacher csalódott, de próbál az új feladataira koncentrálni Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

A sztárcsemete évnyi mellőzés után (tavaly a Mercedes tesztpilótája volt), idén újra autóversenyzőként bizonyíthatja a tehetségét. Igaz, örök álma, a Forma-1 helyett "csak" a hosszútávú gyorsasági autós világbajnokságon (WEC) szereplő Alpine pilótájaként. A hétszeres vb-első F1-legenda, Michael Schumacher 24 éves fia a szezonrajt közeledtével az érzéseiről és a terveiről nyilatkozott.

„Soha többé?" – Schumacher fia elkeseredve öntötte ki a szívét

Akkor inkább keresek egy másik utat, ahol részt vehetek a futamokon és fejleszthetem a képességeimet. Aztán, ha végül soha többé nem mehetek vissza a Forma-1-be, hanem egy másik karriert futok be, akkor azzal is boldog leszek" – utalt Mick Schumacher az A- és B-tervével kapcsolatos ellentmondásos érzéseire.

Az F1-rekorder fia 2021-ben pont nélkül zárta debütáló szezonját a Haasnál, majd 2022-ben 12 pontot gyűjtött.