Vágólapra másolva!
Nico Hülkneberg, a Forma-1-es Haas istálló német pilótája rendesen kiszúrt egy lelkes újságíróval a csapat szezonindító sajtótájékoztatóján.

Mint ismert, Lewis Hamilton a 2024-es szezon végén a Mercedestől a Ferrarihoz igazol, a brit pilóta bejelentése pedig felpezsdítette a Forma-1 vérkeringését, azóta pedig mindenki azt találgatja, hogy melyik pilóta hol fog szerepelni a következő szezontól. 

Nico Hülkneberg tréfája rosszul sült el
Nico Hülkneberg tréfája rosszul sült el
Fotó: Photo by Karim JAAFAR / AFP)

A helyzeten felbuzdulva a csapat szezonindító sajtótájékoztatóján Sports Illustrated újságírója megkérdezte Nico Hülkneberget, hogy vele mi a helyzet. A német pilóta pedig egészen elképesztő természetességgel bemondta, hogy már 2025-ig meghosszabbította a szerződését. Az újságíró ezt követően a közösségi oldalán tudatta a hírt, azonban nem sokkal később szabadkozni kellett, ugyanis Hülkneberg és a Haas is kijelentette, hogy még nem történt meg a szerződéshosszabbítás.

Ne higgyetek el mindent. Valaki egy kicsit túl komolyan vett egy viccet”

 – írta Hülkenberg a a hivatalos X-csatornáján. 

Ezt követően a Haas is megerősítette, hogy nem történt hosszabbítás, az újságíró pedig bocsánatot kért, amiért leírta azt, amit hallott. 

A Haas két pilótájának, a német Nico Hülkenbergnek és dán Kevin Magnussennek a 2024-es szezon végéig van szerződése, így jövőre lehetnek az átigazolási piac aktív résztvevői.