Vágólapra másolva!
Nagy változások zajlottak a Red Bull amolyan fiókcsapataként működő Alpha Taurinál, ahol a név lecserélése a legkisebb lépés, ugyanis szinte a teljes vezetőség megújul, ami nagyon komoly jövőképet sejtet a csapat számára.

Visa Cash App RB F1 Team lesz a hivatalos neve az idei szezontól a korábbi Alpha Taurinak. A Red Bull fiókcsapataként működő istálló azonban nem csak a nevét cserélte le. Peter Bayer személyében új igazgató, a korábbi Ferrari sportigazgató, Laurent Mekies személyében pedig új csapatfőnök is került az istállóhoz, aki Franz Tost utóda lesz. De itt még nincs vége a személyi változásoknak, ugyanis Alan Permane révén lesz versenyigazgatója is a csapatnak, míg az FIA-tól elcsábítótt Tim Goss a technikai részleg főnöke lesz.

Ezek a lépések mind azt jelzik, hogy a Visa Cash App komolyan gondolja a folytatást, és nem csak egy akar lenni a mezőny csapatai közül, hanem igyekszik felzárkózni a nagyokhoz, köztük elsősorban a vb-címvédő, és évek óta egyeduralkodó Red Bullhoz. Ennek egyik lépése, hogy Bicesterből Milton Keynsbe költözik a központjuk, a Red Bull szomszédságába.

Visa Cash App RB Livery Launch Event Las Vegas
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

"Sok minden változott, a legfontosabb, hogy új csapatvezetőnk lett. A változások egyértelműen azt mutatják, hogy itt egy komoly projekt épül, tudjuk, hogy ezt Laurent (Mekies) is így gondolja. Tetszik az eltököltsége, az, hogy nagy tervei vannak a csapattal és velünk a jövőre nézve. Nagyon várom a közös munkát" - lelkendezett Cunoda Juki, a csapat egyik versenyzője.

"Biztos, hogy nem lesz könnyű, de boldog vagyok és izgatott, hogy ennek a munkának a részese lehetek, és bízom benne, hogy támogatni tudom az elképzeléseket" - szerénykedett a japán versenyző.