Vágólapra másolva!
Újabb részletek derültek ki a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner zaklatási ügyében, ugyanis az osztrák istállónál zajló belső vizsgálat előtt a csapatfőnök megpróbálta eltussolni az ügyet.

Február elején indított független vizsgálatot a Red Bull Christian Horner ellen egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedés és nem megfelelő vezetői magatartás miatt. Az 50 éves brit szakember az RB20-as csütörtöki, Milton Keynes-i bemutatója szólalt meg először az ügyben, akárcsak Max Verstappen és Sergio Pérez. Horner azt állította, hogy nem igazak az ellene felhozott vádak, és mindenben együttműködik a belső vizsgálat lefolytatása során. 

Christian Horner, Red Bull
Zaklatási botrányba keveredett a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner
Fotó: AFP

Horner fizetett volna a hallgatásért

A holland De Telegraaf arról számolt be pénteken, hogy Christian Horner ügyvédei még a botrány kirobbanása előtt megpróbáltak megegyezni a Red Bull alkalmazottjával, akinek állítólag szexuális jellegű üzeneteket küldött a csapatfőnök. A cikk arról is beszámol, hogy a panaszt beadó hölgy alkalmazott ügyvédje átadta az ügyet kivizsgáló külső szakértőnek a kérdéses üzenetek másolatát. 

Az ügyet tovább súlyosbítja, hogy Horner állítólag megpróbált megegyezni a hölggyel és 760 ezer eurót (300 millió forint) ajánlott azért, hogy rendezzék az ügyet. 

Horner ügyét a Ford is figyelemmel kíséri, amely 2026-tól visszatér a Forma-1-be, és az osztrák istálló motorszállító partnere. A Ford Performance Motorsport globális vezetője, Mark Rushbrook megerősítette, hogy követik az eseményeket.

"Családi vállalatként, és egy olyan vállalatként, amely nagyon szigorú viselkedési normákat követ, a partnereinktől is ugyan ilyen hozzáállást várunk el. Úgy véljük, a Red Bull nagyon komolyan veszi az ügyet. Természetes, hogy aggódnak a hírnevük miatt is. Ezért független vizsgálatot indítottak, és amíg derül ki az igazság, túl korai lenne bármit is kijelenteni" - magyarázta Rushbrook az AP Sportsnak a NASCAR hétvégi szezonnyitója előtt.