Vágólapra másolva!
Hideg Ádám gokart világbajnoki ezüstérmes autóversenyző a hétvégén kezdi meg szereplését a Formula-4-es kategóriában, a spanyolországi Winter Series első, jerezi fordulóján.

Hideg Ádám a hétvégén kezdi meg szereplését a Formula-4-ben

A leginkább a motorversenyzésből ismert jerezi pályán rendezik a hétvégén a Formula-4 Winter Series, azaz az F4-esek téli versenysorozatának idei első fordulóját,

melyen ott lesz a mezőnyben a Jenzer Motorsport színeiben Hideg Ádám is

- adta hírül a magyar versenyző médiacsapata a közleményében.

Hideg Ádám debütál az F4-ben Forrás: Hideg Ádám Média

A 16 éves, gokartban világbajnoki ezüstérmes magyar versenyző kategóriaváltásáról és szintlépéséről a múlt héten, Budapesten számoltak be sajtótájékoztatón.

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitásfejlesztési Ügynökség Zrt. által létrehozott és működtetett Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszer versenyzője tavaly egész évben a Formula-4-es bemutatkozásra készült, most pedig eljött az idő, hogy debütáljon is a népes, 41 pilótát és versenyautót felvonultató mezőnyben.

Hideg Ádám a szezon későbbi szakaszában az olasz F4-es bajnokságban is rajthoz áll majd, a négy versenyhétvégéből álló Winter Series az erre való felkészülését és a Jenzer kékre festett versenyautójával való összeszokást szolgálja.

A magyar pilóta a januárban tartott teszten biztató és meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, ugyanakkor elmondása szerint a Winter Series számára elsősorban a tanulásról és a tapasztalatszerzésről szól majd.

Hideg Ádám: Szeretnék jó eredményeket elérni a spanyolországi pályákon is

„Úgy gondolom, hogy a következő hetekben a legfontosabb feladat az lesz, hogy még jobban megismerjem az autót és a csapatot, hiszen az olasz bajnokságra készülünk, miközben természetesen szeretnék jó eredményeket elérni a spanyolországi pályákon is.

– nyilatkozta Hideg Ádám.

Hideg Ádám a nagy magyar F1-es reménység Forrás: Hideg Ádám Média

Az F4 Winter Series a jerezi nyitóhétvége után egy héttel Valenciában folytatódik, majd március első hétvégéjén a MotoGP-ből és a túraautózásból is ismert aragóniai versenypályán, Alcanízban rendezik a harmadik fordulót. A téli felkészülési sorozat március 8-9-10-én zárul a Barcelona mellett elhelyezkedő Circuit de Catalunyán, amely a Formula-1-es Spanyol Nagydíjnak az otthona.

A versenysorozat minden hétvégéjén egy tesztnap, majd szombatonként és vasárnaponként egy-egy kétszer 20 perces időmérő edzés, illetve három sprintfutam (30 perc+1 kör) vár a mezőny tagjaira.

A Jenzer Motorsport négy autót indít, Hideg Ádámnak svájci, valamint francia csapattársai lesznek. A versenyhétvégék történései élőben követhetők lesznek az F4 Winter Series hivatalos youtube-csatornáján.