Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Jonathan Wheatley sportigazgató veheti át Christian Horner helyét a Red Bull Forma–1-es istállójának csapatfőnöki posztján, amennyiben a pénteki meghallgatás után távoznia kell Hornernek az energiaitalosoktól – márpedig egyre többen tartják biztosnak, hogy a jövő héttől nem ő lesz a csapatfőnök.

A Red Bull főnöke, Christian Horner ellen jelenleg egy független vizsgálat zajlik „helytelen viselkedés" vádjával, amelynek a pontos okát még mindig nem tudni – egyesek szerint kéretlen képet küldött egy női alkalmazottnak, mások szerint agresszívan viselkedett vele szemben. A hírek szerint

pénteken tartják házon belül, Milton Keynes-ben a csapatot 2005 óta irányító Horner meghallgatását,

miután az 50 éves brit szakembert hiába kérték a Red Bull GmBH vezetői, hogy mondjon le, ő nem tette, helyette mindent tagadott. Sajtóértesülések szerint Horner már elveszítette a csapat támogatását, és a sportigazgató Jonathan Wheatley léphet átmenetileg a helyére, ha végül távozik.

Christian Horner talán már nem sokáig lesz a Red Bull csapatfőnöke Forrás: AFP/Ben Stansall

Erik van Haren, a történetet először közlő, holland De Telegraaf újságírója szerint számos bizonyíték szól Christian Horner ellen, és úgy véli, az, hogy ilyen hamar jelenített meg hivatalos közleményt és hívott össze meghallgatást a Red Bull, azt jelenti, hogy

már hosszú hetek-hónapok óta problémák vannak a háttérben.

A konstruktőri címvédő Red Bull csapatfőnökének menesztése esetén Adrian Newey mérnök távozása is valószínűsíthető, ám

Van Haren szerint a csapattal háromszoros világbajnok Max Verstappen karrierjét nem igazán befolyásolná a két fontos szakember távozása sem.

Dietrich Mateschitz 2022-es halála óta ugyanis Van Haren szerint két részre oszlottak a Red Bull emberei, és Verstappen inkább édesapjához és Helmut Marko tanácsadóhoz áll közel, mint a Horner-féle csoporthoz.

Van der Garde: jövő héten már nem Horner lesz a csapatfőnök

A korábbi Forma–1-es pilóta, Giedo van der Garde szerint a Red Bull jövő csütörtöki autóbemutatóján már nem Christian Horner lesz a csapatfőnök, és az ügy csorbát ejtett az osztrák márka hírnevén.

„Horner [ügyét] természetesen a Red Bull belülről kontrollálja. Higgyenek nekem,

A Red Bull számára ez nyilvánvalóan drámai, és jövő héten náluk is meglesz a bemutató. A Red Bull ismét egy rendkívül jó kocsival fog előállni, szóval ebből a szempontból nagyon szép idényük lesz, de ez kisebb foltot jelent a nevükre, illetve a csapatra nézve." – idézte Van der Garde szavait a Rallycafe.