Vágólapra másolva!
Mick Schumacher idén az Alpine színeiben fog versenyezni az endurance-világbajnokságban (WEC), azonban a német pilóta a francia istálló F1-es autóját nem tesztelheti a 2024-es szezonban.

Kettős szerepkört tölt be idén Mick Schumacher, ugyanis tavalyhoz hasonlóan maradt a Mercedes Forma-1-es teszt- és tartalékpilótája, ugyanakkor az Alpine is alkalmazni fogja, amely leszerződtette az endurance-világbajnoki (WEC) csapatába. 

Ennek kapcsán felmerült, hogy a német pilóta esetleg lehetőséget kap a franciák F1-es autójának tesztelésére is, hiszen a 24 éves versenyzőnek továbbra is az egyik legfőbb célja, hogy visszatérjen a száguldó cirkuszba.

Az Alpine csapatfőnökét, Bruno Famint megkérdezték az ügyről, a francia mérnök pedig határozott választ adott.

Motorsport: Formula 1 test drives in Bahrain Sports Formula 1 motorsport Horizontal F1
Mick Schumacher bízik benne, hogy lesz még esélye a Forma-1-ben 
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Hasan Bratic 

Nem, nem tehetjük. Nem tervezünk ilyesmit, mivel Jack Doohan személyében van saját tartalékversenyzőnk, Mick pedig a Mercedes tartalékosa. A Mickkel kötött szerződésünk kizárólag az endurance-ra vonatkozik" -

mondta Famin a legendás Michael Schumacher fiával kapcsolatban, és azt is kiemelte, hogy elégedettek az Alpine jelenlegi pilótapárosával, Esteban Oconnal és Pierre Gaslyval.

"Pilótafronton nincs rajtunk nyomás. Jelenleg boldogok vagyunk, és a megfelelő időben majd minden kiderül" - mondta Famin a 2025-ös felállásuk véglegesítése kapcsán.

Kapcsolódó cikkek