Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj első szabadedzésével kezdetét vette a Forma-1 2024-es szezonja. Az első gyakorlás nagy meglepetést hozott, ugyanis Daniel Ricciardo volt a mezőny leggyorsabb pilótája, míg a háromszoros világbajnok Max Verstappen szinte végig az autó beállításai miatt panaszkodott.

Az első szabadedzés elején ugyan Max Verstappen a leggyorsabbak között volt, ám a beállításokra panaszkodott a csapatrádión keresztül a Red Bull háromszoros világbajnoka. A holland szerint a fel- és leváltások nem voltak ideálisak, emellett pedig pattogást tapasztalt az autóval kapcsolatban.

10 perccel az első szabadedzés vége előtt meglepetésre az RB F1 Team pilótája, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb, őt a McLaren versenyzői követték, míg Verstappen az 5-6. helyen állt, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pedig a középmezőnyben tanyázott.

Verstappen az első gyakorlás utolsó perceiben is a beállításokra panaszkodott,

Ricciardo pedig maradt az élen, mögötte Lando Norris és Oscar Piastri végzett, a negyedik leggyorsabb pedig az RB F1 Team másik versenyzője, Cunoda Juki lett. A Red Bull, a Mercedes és a Ferrari szerényebben teljesített, bár az első szabadedzésből messzemenő következtetésket talán még nem érdemes levonni.

A Bahreini Nagydíj programja 16 órától a második szabadedzéssel folytatódik.