Vágólapra másolva!
Nigel Mansell úgy véli, Lewis Hamilton nem lesz túl idős, amikor a Ferrarihoz igazol, hiszen ő is hasonló életkorban nyerte meg egyetlen F1-es világbajnoki címét. A brit expilóta izgalmas idényt vár jövőre.

Lewis Hamilton sikerre vezetheti a Ferrarit 

Mint ismert, a hétszeres világbajnok az idei év végén elhagyja a Mercedest, és a Ferrarihoz szerződik, ahol többéves szerződést írt alá. 

Lewis Hamilton, Ferrari
Lewis Hamilton 2025-től a Ferrari versenyzője lesz 
Fotó: Italpassion 

A brit versenyző így Maranellóban fogja tölteni 2026-ot, vagyis a következő olyan évet, amikor az észszerű számítások alapján legközelebb reális esélye lehet a végső győzelemre.

Ekkor azonban már 40 éves lesz. Sokan emiatt megkérdőjelezik, hogy egy esetleges versenyképes autóval képes lesz-e hozni ugyanazt a teljesítményt, mint amikor sorra nyerte a futamokat és a bajnoki címeket.

 Persze a nála szűk három és fél évvel idősebb Fernando Alonso pozitív példa, de Hamilton honfitársa szerint a saját történetével is lehet érvelni - írja a Rallycafe.

„Az emberek azt mondják, hogy Lewis már túl öreg – nyilatkozta a BBC-nek Nigel Mansell, a Ferrari legutóbbi angol pilótája. – Harminckilenc évesen? Nem. 

Harminckilenc évesen nyertem meg a bajnoki címemet, és folytathattam volna, de a politika közbeszólt. Lewisnak azonban, ha motivált [marad], sok éve van még hátra. Szerintem ez egyszerűen fantasztikus.”

Nagyszerű Forma-1-es szezon lesz 2025-ben

Hogy Hamilton egy esetleges domináns autóval képes lesz-e ismét egyeduralkodóvá válni, az következő csapattársának, Charles Leclerc-nek a személye miatt minimum kétséges, de a bajnoki címre ez esetben lehet esélye. Persze könnyen lehet, hogy nemcsak házon belüli ellenféllel kell megküzdenie, hanem például a most uralkodó Max Verstappennel, aki könnyen lehet, hogy az új korszaknak már ötszörös világbajnokként vág neki.

„Igen, Lewis meg tudja csinálni, de biztos vagyok benne, hogy Max mindent megtesz majd, hogy megállítsa – fogalmazott Mansell. – Emellett abban is biztos vagyok, hogy a Ferrari jövőre mindent meg fog tenni, hogy megállítsa őt. Úgy gondolom, hogy egy nagyszerű Forma–1-es szezon előtt állunk, 2025 minden bizonnyal izgalmasnak ígérkezik. Szerintem ez fantasztikus a rajongók számára. 

Úgy vélem, Lewis valószínűleg a Ferrarinál fejezi majd be a pályafutását. Gondolom, neki ez egy valóra vált álom, mert a Ferrarihoz kerülni a mindenséget jelenti.”