Vágólapra másolva!
Az előző idényben a konstruktőri pontversenyben a második helyen záró Mercedes-AMG Petronas új, W15 kódjelű autója több különleges technikai megoldásával valósággal lenyűgözte a korábbi Forma-1-es versenyzőt, Romain Grosjeant.

A Mercedes mérnökeinek "nagyon okos" megoldásai valósággal lenyűgözték a korábbi Forma-1-es pilótát, Romain Grosjeant, aki maga is meglepődött, amikor közelebbről is szemügyre vehette a német csapat új, W15 kódjelű autóját.

Ami biztosan be fog vonulni a sorozat történelmébe, ha nem a sikereivel, akkor azzal, hogy tizenkét idény után ez lesz az utolsó Mercedes versenyautó, amit a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton vezetni fog. A Mercedes az előző szezonban ugyan második lett a konstruktőri pontversenyben, de 2011 óta először esett meg velük az a szégyen, hogy nem nyertek futamot. Ezen változtathat a W15.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton szerint az idei Mercedest jobb vezetni, mint a tavalyit
Fotó: AFP / AFP or licensors/Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives during the second day of the Formula One pre-season testing at the Bahrain International Circuit in Sakhir on February 22, 2024. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

"Szerintem ez lesz az az autó, amelyik leginkább a Red Bull kihívója lehet, nagyon várom, hogy a pályán is láthassam" - lelkendezett a francia versenyző a YouTube csatornáján közzétett videóban.

"Nagyon okos és több nagyon bátor megoldás van az autón, például az első szárny és a nagy légterelő. Engem leginkább azokra a 2006-os autókra emlékeztet, amiket nagyon szerettem vezetni. Na, és az oldalsó légbeömlők, amelyek ugyan kicsik, mégis a lehető legtöbb levegőt terelik az oldalsó elemek alá" - elemzett Grosjean.

Kapcsolódó cikkeink: