Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton 2024-ben még a Mercedes pilótájaként versenyez, 2025-től azonban a Ferrari versenyzője lesz. A bahreini tesztek után arról kérdezték, milyen a kapcsolata a Ferrari csapatfőnökével, Frederic Vasseurrel.

Lewis Hamilton 2025-től két éven át lesz a Ferrari versenyzője, ahol ez régi ismerős lesz a csapat vezetője Frederic Vasseur személyében, ugyanis még juniorként és a Forma-3-ban is volt csapatfőnöke a szakember.

Lewis Hamilton már a jövőbe is tekint
Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP

„Nagyon jó a kapcsolatom Freddel. Versenyeztünk együtt a Forma-3-ban, ahol szép sikereket értünk el, és a GP2-ben is. Itt kezdődött a kapcsolatunk, és már akkor is remekül kijöttünk. Azóta is tartottuk a kapcsolatot, és tudtam, hogy remek csapatfőnök lesz belőle és egyszer eljut majd a Forma-1-be, de akkoriban ez még nem érdekelte. Nagyon örültem, amikor az Alfa Romeóhoz került, majd munkát kapott a Ferrarinál, örültem a sikereinek. Minden összeállt, nélküle biztosan em igazoltam volna át, így nagyon hálás vagyok és izgatott, hogy milyen munkát végez ott” – mondta el az újságíróknak Hamilton.

2024-es szezon egy hét múlva rajtol majd a Bahreini Nagydíjjal.