Vágólapra másolva!
Hamarosan megkezdődik a Forma-1-es idény, hiszen elrajtol a téli teszthétvége. A csapatok most áldják a naptárat összeállító illetékesek nevét, hogy nem kell autóba ülniük február 12-én.

Már csak másfél hét, és az autóbemutatók, illetve az előző idényben még Alfa Romeo néve futó Stake F1 első barcelonai körei után hivatalosan is megkezdődik a téli tesztek időszaka. Kicsit később talán, mint az megszokott, de az egyébként is meglehetősen babonás Forma-1 világában aligha bánja bárki is, hogy nem kell február 12-én autóba ülni. Ez a nap ugyanis mintha el lenne átkozva. 

forma 1, homokvihar,
Sosem lehet tudni, honnan érkezik a váratlan kellemetlenség
Fotó: AFP

2018-ban például a teszt teljes első napi programját törölni kellett az egész napos havazás miatt - Barcelonában!

2009-ben a Ferrari, a Toyota és a BMW Sauber az európai esők és rossz idő elől a mindig napsütéses Bahreinbe menekült, ahol a kitartó homokviharok miatt végül mindhárom csapat csupán egyetlen kört tudott megtenni a szahíri pályán.

2005-ben a Michelin jerezi tesztjét kellett félbeszakítani a jerezi pályát vizessé varázsoló locsolóautók miatt. A dögnehéz teherautók ugyanis a vizes aszfalton egymás után csúsztak bele a kavicságyba, ahonna képtelenek voltak kikecmeregni.

Az idei téli teszthétvégére február 21. és 23. között kerül sor Bahreinben.