Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíj versenyhétvégéjén Lewis Hamilton jóval gyengébben teljesített George Russellnél. A hétszeres világbajnok szerint az autóik eltérő beállításai miatt fordulhatott elő mindez, ám csapattársa egyáltalán nem értett egyet vele.

Hamilton hazug kifogással magyarázta a kudarcot

A pénteki időmérőn George Russell a harmadik helyet szerezte meg, Lewis Hamilton viszont csak a kilencedik rajtkockából indulhatott a másnapi futamon. A fiatalabb brit az egész hétvége során gyorsabb volt hétszeres világbajnok csapattársánál, a kvalifikációt követően azonban Hamilton szerint mindez azért történt, mert mindketten eltérő beállításokat használtak.

"Csütörtökön nagyon jó volt. Én és George ugyanazokon a beállításokon voltunk, de ő 'balra' ment, én pedig 'jobbra' mentem. 

A 'jobb' határozottan nem volt jó egy körön, de több üzemanyaggal kényelmesebbnek éreztem magam, szóval remélem, hogy ez a versenyen kifizetődik"

- magyarázkodott a szombati futam előtt Hamilton.

George Russell, Lewis Hamilton
George Russell nem értett egyet Lewis Hamiltonnal
Fotó: AFP (Photo by Nelson ALMEIDA / AFP)

Russell szerint Hamilton csak kifogást keresett 

A Bahreini Nagydíj után Russell nem értett egyet csapattársa állításaival, és nyilatkozatában arra célzott, hogy Hamilton egy bevett kifogással próbálta megmagyarázni gyengébb teljesítménye okát.

Sokan mondták már ezt. Őszintén szólva nem igazán tudok nagy különbségekről, mert amennyire én ismerem, az autók eléggé hasonlóak voltak.

Nem igazán koncentrálok túlságosan a beállításaira. Az enyém valójában jobban be volt állítva a versenyre, mint az övé. Legalábbis a pénteki időmérőn így történt” - idézte a motorsport.com a Mercedes fiatalabb versenyzőjét.

Kapcsolódó cikkek